Category archives for: Extra

Een minuutje met Haza Rahim

Haza Rahim

Haza Rahim – Ik vind het zeer belangrijk dat wanneer iemand iets erg graag wil, die er ook voor moet gaan en níet moet twijfelen aan de eigen competentie. Waar een wil is, is een weg!

Azady neemt afscheid

Foto: Azady

Azady Redactie – Op een bepaald moment in het leven komt men erachter dat hij niet kan blijven doen wat voorheen altijd zo vanzelfsprekend leek. Het is een pijnlijke conclusie. Eén die we moeten accepteren. En niet negeren. We zullen er geen doekjes om winden: Azady stopt als actualiteitenwebsite.

Een kijkje in de keuken van Azady

Achter de schermen bij Azady

Als laatste aanwinst van de Azady redactie, ligt het mij nog vers in het geheugen hoe slecht je van buitenaf kunt oordelen hoe het hier achter de schermen er aan toe gaat. Dag in dag uit zet een hechte redactie zich in om op professionele wijze te berichten over Koerden en de kwesties om hen heen, in Koerdistan en in de diaspora. Dit vergt veel tijd en toewijding. Zonder er ooit deel vanuit te hebben gemaakt, is het onmogelijk om te begrijpen hoe het er hier aan toegaat.

“Ons restaurant staat vooral bekend om zijn kabab en nan”

La Porta

Karwan Aziz is eigenaar van het Koerdische restaurant La Porta. Hij komt oorspronkelijk uit Slemani, Zuid-Koerdistan, maar woont sinds 1998 in Nederland. La Porta was eigenlijk een Italiaans restaurant. Na een paar maanden werd besloten een mix van Koerdisch en Italiaans te maken. Azady ging een gesprekje aan met Karwan. Hoe reageert men op het […]

Een Koerdische rebel verzacht zijn toon voor sceptische oren

Wij willen de Koerdische problematiek – als het probleem van een natie, van een volk – echter niet opgelost zien worden door wapens, maar door dialoog - MURAT KARAYILAN

New York Times – Hoog in de rotsachtige bergen van de Iraakse frontlinies, waar mannen (en, in dit geval, vrouwen) met geweren al langere tijd te werk gaan buiten het bereik van elk overheid, lijkt Murat Karayilan meer geïnteresseerd in het streven naar vrede dan het vervolgen van de oorlog die hij leidde tegen Turkije. “Wij zijn niet zwak,” vertelde dhr. Karayilan in een interview in dit dorpje, waar hij en andere strijders van de Arbeiderspartij van Koerdistan, ofwel de PKK, de rechtsstaat van het land vertegenwoordigen, alhoewel officieel het tegenovergestelde beweerd wordt.

2010, het jaar waarin…

Champagne

Tegen het einde van het jaar kom je op borrels en partijtjes, familiebijeenkomsten en andere social events. Er wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar en vraagt je af hoe alles weer zo snel voorbij heeft kunnen gaan. Of soms juist hoe de tijd stil leek te staan door een vervelende periode en hoe het nieuwe […]

Over Ahmet Kaya en een jonge vrouw

Ahmet Kaya

Fréderike Geerdink-Haar hand trilde, ze stotterde en was zo emotioneel dat ze het gewoon niet voor elkaar kreeg. Na een paar hortende en stotende zinnen in het Kurmanji gaf ze het op en ging ze verder in het Turks.

De Kube ervaring

Kubba

Recept – Kube (Kubba) recept voor 4 personen. Ga de kookuitdaging aan en deel de Kube ervaring tijdens een avondmaal op z’n Koerdisch.

Financieel beleid

Foto: Azady

Financiële transparantie is een onmisbaar component van een onafhankelijk journalistiek medium in de tijd dat de publieke opinie steeds grotere macht krijgt. Daarom tracht Azady.nl naar een transparant financieel beleid. Sinds het ontstaan van Azady in 2005 is ervoor gekozen op redactieleden, medewerkers en adverteerders te rekenen om onze uitgaven te bekostigen. Slechts 20% van onze […]

SP wil € 200.000 reserveren voor Halabjamonument

halabja monument groot

Persbericht SP – De SP heeft ideeën genoeg waaraan het geld besteed kan worden. Ingrid Gyömorei stelt als eerste voor
om nu eindelijk een blijvend gedenkteken of monument ter nagedachtenis aan de gifgas aanval op Halabja in Iraaks Koerdistan op te richten. Bij deze aanval kwamen naar schatting 5000 inwoners om het leven.

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes