Category archives for: Headlines

Steun slachtoffers in Wan

wAN MINI

Stelt u zich eens voor: uw huis is verwoest door een aardbeving. Uw partner en kinderen zijn vermist. U bent letterlijk alles kwijt. Het is eind oktober en volgens weervoorspellingen gaat het vanavond sneeuwen. Geen geld, geen dak boven het hoofd, geen warme kleding. Wat zou u doen? Dit overkwam duizenden mensen in het oosten […]

Een gematerialiseerd ideaal

6 jaar azady

AMSTERDAM – Jaren geleden begon ze als een ideaal. Ze begon als het ideaal van jongeren met een verlangen naar vrijheid en waarheid, het ideaal van Koerden en van Koerdistan. Stemmen verenigden zich in één en materialiseerden zich tot Azady. Haar stem luidde en vierde zege, haar stem vulde gewillige oren met het vrije woord.

Azady: In de ban van de vrijheid

azady afscheidlogo

AMSTERDAM – Vandaag is de laatste dag dat Azady.nl publiceert. Hierna zal dit medium van het vrije woord voortbestaan als een archief dat door haar lezers geraadpleegd kan blijven worden, zolang zij hier de behoefte aan hebben. De redactie Achtergrond sluit af met twee artikelen, waarin vrijheid centraal staat. Deze dag, 22 januari heeft ook een andere […]

Tussen vrijheid en onderdrukking: de opkomst van de tiran

Ararat 3

CULTUUR Zjir Rashaan – Al scheurt U mijn lichaam in vier stukken, U zult mij toch uiteindelijk als één geheel moeten begraven. Wat heeft dit voor zin? U onthoudt mij van het spreken van de waarheid en de naam van de vrijheid? Ik zal, net als U, eeuwig liegen totdat de leugen zichzelf zat wordt en om de waarheid smeekt.

Azady in de Koerdische dichtkunst

donner_carl-heathland_covey_english_partridge_fly

CULTUUR Zenwer Ayoubzadeh – Het leven in vrijheid, het kunnen ademen van een vrij leven en het bestaan als een vrij mens maken de mens volmaakt. De achterliggende boodschap in dit stuk is de band die het Koerdisch volk heeft met zijn land, Koerdistan, het land waar Koerdische jongens en meisjes hun leven voor hebben opgeofferd.

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes