"Stijging kankerpatiënten te wijten aan slechte kwaliteit importvoedsel"

06/09/2010 HAWLER – Geneeskundigen in Zuid-Koerdistan linken de recente stijging van kankerpatiënten in het gebied aan de slechte kwaliteit van voedsel dat voornamelijk wordt geïmporteerd uit Turkije, Iran en China.

Door Zilemo Aziz
Foto: Newmesotheliomatreatment.net

Volgens statistieken van het Ministerie van Volksgezondheid zijn er ruim 4500 nieuwe gevallen van kanker in Zuid-Koerdistan geconstateerd. Geneeskundigen zeggen dat het slechte kwaliteit van voedsel is gekoppeld aan bepaalden soorten van kanker.

Uit de statistieken blijkt dat borstkanker de meest waargenomen soort kanker is in Zuid-Koerdistan. Vijfentwintig procent van de nieuw gediagnosticeerde patiënten heeft borstkanker.

Weinig onderzoek

De Regionale Regering van Koerdistan (KRG) geeft toe dat er té weinig medisch onderzoek wordt verricht naar oorzaken van kanker in Zuid-Koerdistan.

“We hebben geen onderzoek over de vraag waarom borstkanker bijvoorbeeld, inmiddels zo gangbaar is geworden in de Koerdische regio”, aldus Dr. Ashwaq Hanna Abdul Ahad, een ambtenaar bij het ministerie van Volksgezondheid. Ze voegt hieraan toe dat het Ministerie wel bezig is gebleven met het trainen van artsen om zo de beste behandeling te bieden aan patiënten.

Bron: Azady.nl, ANF

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=10252

Geplaatst door op 6 Sep 2010. Gearchiveerd onder Welzijn. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes