Stabiliteit KRG leidt tot terugkeer Nederlandse Koerden

17/09/2010 HAWLER – De Nederlandse ambassadeur in Irak, zei dat de stabiliteit van de Regio Koerdistan een groot aantal van de Koerden die in Nederland wonen heeft aangemoedigd om het land te verlaten en terug te keren naar Koerdistan. Dat meldt de website van de Regionale Regering van Koerdistan (KRG) op donderdag.

Door Lana Ali
Foto: AKnews

De Nederlandse ambassadeur, Peter van Leon, sprak zijn blijdschap over de stabiliteit in de regio. Hij verklaarde tijdens een bijeenkomst met Falah Mustafa, hoofd van de buitenlandse betrekkingen van de KRG, dat een groot aantal Koerden in Nederland teruggekeerd zijn naar de Koerdistan Regio als gevolg van de stabiliteit in de regio.

Mustafa uitte op zijn beurt de bereidheid van de KRG om de banden met de buitenwereld, waaronder Nederland uit te breiden. Beide partijen onderstreepten het belang van versterking van de economische banden, het verhogen van de handelsvolume en het aangaan van betrekkingen tussen de universiteiten in beide landen.

Bron: Azady.nl, AKnews

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=10274

Geplaatst door op 17 Sep 2010. Gearchiveerd onder Nederland. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes