Laatste ontwikkelingen op Koerdisch voetbalgebied (Vladimir van Wilgenburg)


Duhok is enkele dagen geleden de kampioen geworden van Zuid-Koerdistan. Na een spannende wedstrijd versloeg Duhok Broesk met 3-1 in de laatste match in het Hewler stadium Franso Harere. Bovendien heeft Diyarbakirspor in Noord-Koerdistan weer een wedstrijd gewonnen. Het Qamishlo team deed het echter niet zo goed deze week. Hier volgt meer nieuws en informatie over de laatste ontwikkelingen op Koerdische voetbalgebied.

Eerder won Duhok van Aso en Hendren met als gevolg dat Duhok tegen Brusk uit kwam.

Noord-Koerdistan

Diyarbakirspor heeft gewonnen voor de tweede keer deze week. En ze maakte een mooie wedstrijd na het verslaan van Erciyesspor op hun voetbalveld en fans met 2-0. Vorige week versloeg het Koerdische team Trabzonspor met 3-0 in Amed. Het Koerdische team speelde slecht in het begin, maar uiteindelijk wonnen ze.

Zuid-Koerdistan

Duhok won deze week de wedstrijd tegen Broesk en werd de kampioen van Zuid-Koerdistan.
Er is geen verenigde Koerdische competitie, maar er is wel een Koerdische competitie voor Zuid-Koerdistan met teams uit Kirkuk, Slemani, Hewler en Duhok.

De Iraakse voetbalcompetitie is verdeeld in groepen en de eerste heeft zes Koerdische teams en één uit Bagdad “Talaba”, die wordt beschouwd als het beste voetbal team in Irak.


Serwane Nwe. De kampioen van Slemani. Het lijkt bijna op het Nederlandse elftal.

De Koerdische teams zijn: Duhok en Zaxo (uit Duhok), Hawler en Ararat (uit Hewler), Kirkook en Serwane New (uit Slemani)


Team Hawler

Hawler team wordt als het sterkste Koerdische team beschouwd in Zuid-Koerdistan en vorig jaar wonnen ze de Koerdische competitie in Zuid-Koerdistan, die voor het eerst werd gehouden onder alle Koerdische teams in de geschiedenis. Het werd het hele jaar gespeeld en het team moest spelen tegen de kampioenen van Slemani, Serwane Nwe. Deze versloegen ze met 3-1.

Franso Harere stadium in Hawler. Het wordt beschouwd als het beste stadium van Zuid-Koerdistan. Ook is het veel beter dan de stadiums in Irak. Zelfs het internationale stadium in Bagdad heeft niet zoveel faciliteiten als dit Koerdische stadium:


Koerdische Peshmerga team uit Slemani.

Er is ook een Koerdisch team in Slemani voor meisjes genaamd en het wordt Peshmerga genoemd. Het is een zeer goed team en Kemal Sleem is ook goed.


Foto van vorig jaar, waarbij in de Slemani kampioenschappen Serwana Nwe Slemani versloeg met 1-0 in de finale van het tournament.

Het Koerdische team Serwane New hebben oranje shirtjes die vergelijkbaar zijn met het Nederlandse elftal.

West-Koerdistan

Het Aljiahd team uit Qamislo in West-Koerdistan doen het niet zo goed de laatste tijd in de Syrische competitie en ze verloren hun thuiswedstrijd tegen Almajd met 0-1. de fans van het Koerdische teams zijn bezorgd over de prestaties van hun team.

Koerdische spelers buiten Koerdistan

Er zijn ook veel koerdische spelers buiten Koerdistan zoals Rawez Lawan, Nazad Azaad , Bwar Karim, Bwar Karim. Er spelen jonge Koerden in de tweede divisie van de Duitse competitie en ook in andere Europese teams.

Bovendien is de beste speler van het Iraakse nationale team, de Koerd Hawar Mulla Mohammed, die er voor zorgde dat Irak de vierde plaats kon verkrijgen in het Olympische toornooi in Athene.

Resultaten

Resultaat van de laatste ronde in de Zuid-Koerdische competitie. Hier zitten niet de Slemani teams bij.

Afgelopen week waren de wedstrijd resultaten het volgende:

Zaxo 0 Hawler 1

Kirkook 0 Duhok 1

Ararat 4 Jihan 0

Peshmerga Duhok 2 Peshmerga Kurdistan 1

Peshkawtin 1 Matin 0

Kirkook 5 Aso 1

Broesk 2 Dasnia 1

De stand van de Koerdische groep in de Iraakse competitie:

1. Duhok met 8 punten door 4 wedstrijden

2. Al Talaba (uit Bagdad) 7 punten door 3 wedstrijden

3. Ararat 6 punten door 4 wedstrijden

4. Hawler 6 punten door 5 wedstrijden

5. Kirkook 4 punten door 5 wedstrijden

6. Serwan 2 punten door 3 wedstrijden

7. Zaxo 2 punten door 4 wedstrijden

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=120

Geplaatst door op 29 Nov 2005. Gearchiveerd onder Welzijn. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes