Biografie van voetbalster Hawar Mulla Mohammed (Rêzan Belli)

Hawar Mulla Mohammed is één van de beste jonge Koerdische voetballers in het Iraakse voetbalelftal. Hawar is geboren en grootgebracht in Mosul in Zuid-Koerdistan, waar hij voor zijn schoolteam speelde vóórdat zijn droomcarrière begon. Nadat een vriend een proefwedstrijd voor hem regelde, waar hij indruk maakte op de legendarische coach Ammo Baba werd onmiddellijk een contract ondertekend. De middenvelder werd geplaatst in het jeugd team, waarna hij zijn debuut maakte in het 1e elftal in 2000 waardoor hij snel één van de beste spelers werd en favoriet werd bij de fans.

Mulla Mohammed begon zijn carrière in het jeugdteam van Mosul in 1998 en het jeugd team in Kirkuk, waar zijn team als eerste eindigde. Een jaar later speelde hij voor het 1e elftal van Mosul. Hawar is een veelzijdige speler, maar hij speelt vaak in de aanvallende linie. Momenteel speelt hij op linksbuiten. Hij heeft een goed oog voor het doel. Dankzij zijn opmerkelijke prestaties in het 1e elftal van Al-Quwa Al-Jawiya, werd Hawar opgeroepen door de Iraakse bondscoach Nazar Ashraf voor het team tot 20 jaar. De middenvelder, die het spel verdeelt, maakte zijn debuutwedstrijd als wisselspeler tijdens de nederlaag tegen Egypte die in februari 2001 eindigde in 1-0. Ook speelde hij een rol in de wedstrijd tegen Al-Hilal uit Soedan en tegen Algerije. In 2001 speelde hij in het Iraakse wereldkampioenschappen team voor de jeugd in Cordoba te Argentinië. Coach Adnan Hamad bracht Hawar op zijn 18e in het nationale team van Irak. Hij maakte zijn debuut tijdens de nederlaag tegen Saudi-Arabië in Manama (1-0). Tijdens de kwalificatierondes voor de wereldkampioenschappen van 2002 veroverde hij een basisplaats op de linkerflank, zowel voor het Olympische team als het nationale elftal.

Vorig jaar hielp hij Irak aan de vierde plek in de Olympische spelen in Athene. Hij scoorde twee cruciale goals voor Irak tegen Portugal en Costa Rica wat ervoor zorgde dat Irak beide wedstrijden won.

In december 2005 scoorde hij een goal tegen Palestina wat eindigde in een 4-0 overwinning voor Irak. Dit gebeurde in de Westelijke Aziatische spelen, die werd gehouden in de Doha, de hoofdstad van Qatar.

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=125

Geplaatst door op 5 Dec 2005. Gearchiveerd onder Welzijn. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes