Een blik op het leven van een jonge entrepreneur

Kozhir Aldaoudi

Uit meer dan honderd aanmeldingen van studenten aan universiteiten en hoge scholen in Amsterdam is de Koerdische Kozhir Aldaoudi (22) één van de zestien (‘The16’) ’geselecteerden door het ‘Amsterdam Centre for Entrepeneurship’ voor een reis naar de Verenigde Staten. Het uiteindelijke doel van dit project is dat deze groep startende ondernemers woord bij daad zal kunnen brengen en met de ervaringen en contacten die zij hebben opgedaan in Amerika, kunnen uitgroeien tot betere entrepreneurs in Nederland. Kozhir’s onuitputtelijke motivatie en enthousiasme, die een voorbeeld kunnen zijn voor eenieder die zijn dromen wil najagen, doet ons afvragen wat deze jongeman zoal bezighoudt. Azady.nl werpt een blik op zijn leven.

Kozhir komt oorspronkelijk uit Slemani, Zuid-Koerdistan. Hij kwam op negenjarige leeftijd samen met zijn ouders naar Nederland. Op dit moment is hij derdejaars student Management, Economie en Recht in Amsterdam. Zijn ambitie is een succesvolle ondernemer te worden, de top te bereiken en anderen – die niet dezelfde mogelijkheden hebben – te helpen hun dromen te verwezenlijken.

“Wacht niet tot de storm voorbij is, leer dansen in de regen”

Toen de meeste van zijn leeftijdsgenoten nog in de schoolkantine aan het niksen waren, was Kozhir al druk bezig met zijn eerste onderneming. In vier havo begon hij te handelen in mobiele telefoons en het in- en verkopen van kleding. Deze onderneming verliep zo voorspoedig, dat het hem soms behoorlijk van zijn schoolwerk afleidde. “Ik ging soms bijvoorbeeld eerst nog tien paar schoenen afleveren op het station voordat ik een toets op school maakte”, laat Kozhir ons weten.

Naarmate hij ouder werd, werden zijn ondernemingen serieuzer. Op zeventienjarige leeftijd genoot hij al van een inkomen door het opstarten van een website waarop werd geadverteerd voor buitenlands onroerend goed. Daarna nam hij ook een andere stap: hij startte een uitzendbureau voor studenten. Het ene succes maakte de weg vrij voor het andere. In de enthousiasme van zijn successen kwam Kozhir zelfs op negentienjarige leeftijd op het idee een huis te kopen in Dubai. “Ik begon te kijken of ik een appartement kon kopen in Dubai; ik verdiende namelijk al meer dan gemiddeld.” Het appartementje in Dubai mocht er helaas niet van komen, het wakkerde echter wel zijn voorliefde voor Dubai, het Midden-Oosten en vastgoed aan. Hij reisde af naar Dubai om de markt en mogelijkheden te bezichtigen. De reis mondde uit in een (online) recruitementbedrijf. Echter de economische crisis sloeg zijn bedrijf niet over. Hierdoor heeft hij de activiteiten van zijn bedrijf tot een voortijdig einde gebracht.

“Het willen presteren en ondernemen lijkt wel in mijn bloed te zitten!”

Kozhir gaat niet bij de pakken neer zitten: volgens hem is het van essentieel belang dat je ook in moeilijke tijden probeert door te gaan zodat je, je uiteindelijke doel kan verwezenlijken. “Het maakt niet uit of je aan het ondernemen bent of aan het studeren, je doorzettingsvermogen en je creativiteit zijn de factoren die je helpen door een moeilijke periode heen te komen”.

Het is opvallend hoe Kozhir telkens in zijn ondernemingen zelfstandig bij nul is begonnen. In Kozhir’s eigen woorden, is de grootste drijfveer achter zijn doorzettingsvermogen familie en plichtsgevoel geweest: “Ik ben ambitieus en wil echt iets bereiken. Ik vind het namelijk ook mijn plicht om iets te bereiken, waarmee ik andere mensen een goede dienst kan bewijzen. Het willen presteren en ondernemen lijkt bij wel in mijn bloed te zitten! Daarnaast is mijn familie mijn allergrootste drijfveer, uit hen kan ik de meeste energie putten en zij helpen mij het beste uit mezelf te halen.”

“Ik heb alles zelf bedacht en bereikt tot nu toe in mijn leven”

We zullen vast nog veel over deze jonge entrepreneur horen. Dat hij nu al zoveel heeft doorstaan en blijft doorgaan, heeft hij met name aan zijn eigen inzet en vindingrijkheid te danken. Eén van zijn wensen is dat jongeren hun dromen navolgen en de mogelijkheden krijgen om deze te kunnen volbrengen.

Volg Kozhir op Twitter en LinkedIn

Meer informatie over ‘The16’ en de reis naar de Verenigde Staten

Azady
Lees meer van Azady
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=13808

Geplaatst door op 22 Nov 2010. Gearchiveerd onder Extra, Lifestyle & Entertainment. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 reacties voor “Een blik op het leven van een jonge entrepreneur”

  1. Suikerspin

    Leuk hoor, erg inspirerend!

  2. PlanetRose

    Zelfs Dubai…..nice

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes