Financieel beleid

Financiële transparantie is een onmisbaar component van een onafhankelijk journalistiek medium in de tijd dat de publieke opinie steeds grotere macht krijgt. Daarom tracht Azady.nl naar een transparant financieel beleid.

Sinds het ontstaan van Azady in 2005 is ervoor gekozen op redactieleden, medewerkers en adverteerders te rekenen om onze uitgaven te bekostigen. Slechts 20% van onze inkomsten is afkomstig geweest uit advertenties.

In de vijf jaar dat Azady.nl bestaat, is niet betaald voor geleverd werk en inzet, wat de uitgaven sterk heeft gedrukt. Dit is een duidelijke keuze van al onze redactieleden en medewerkers. Aangezien Azady.nl een digitaal medium is, is de website zelf tevens de grootste uitgavenpost. Naast de typische serverkosten zijn er incidenteel uitgaven gedaan voor het aanschaffen van webapplicaties en lay-out templates. Ook de kosten voor vergaderingen, het afnemen van interviews en interne cursussen zijn betaald door de redactieleden en medewerkers van Azady.nl.

Tot op heden heeft Azady.nl geen giften ontvangen. Giften worden niet op voorhand geweigerd, integendeel. Voor ons is echter wel een vereiste dat onze objectiviteit niet beïnvloed wordt door de gift. Een dergelijke gift zou dan ook ten allen tijde bekend gemaakt worden op Azady.nl. Wij sluiten wel bij voorbaat giften uit van politieke partijen en personen waarvan wij bij voorbaat kunnen aannemen dat zij onze objectiviteit willen beïnvloeden. Het nadeel hiervan is dat wij onze inkomstenbronnen aanzienlijk marginaliseren, waardoor bepaalde ontwikkelingen binnen de website moeilijk realiseerbaar zijn. Daarentegen weegt het behoud van journalistieke integriteit zwaarder dan de financiële verleiding. Azady.nl kiest voor de stem van de vrijheid.

We hopen u als lezer met bovenstaande informatie voldoende te hebben geïnformeerd over de financiën van Azady.nl. Heeft u nog vragen of vindt u de informatie wellicht onvoldoende, aarzel dan niet om ons te mailen op info@azady.nl.

Mand Khidir

Penningmeester

Mand Khidir
Lees meer van Mand Khidir
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=14341

Geplaatst door op 8 Dec 2010. Gearchiveerd onder Extra, Redactioneel Commentaar. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes