Dashni wil trouwen

Foto: Dashni

HAWLER – In een interview met de Koerdische krant Hawler zegt Dashni “genoeg te hebben van haar eenzame leven”. “Ik wil trouwen!”, aldus de Koerdische zangeres. Maar niet zonder haar verlanglijstje.

“Hij moet lang zijn, donkere ogen hebben, mag niet dik zijn, mij niet belemmeren in mijn zangcarrière, intellectueel onderlegd zijn, in het bezit zijn van een goed diploma en daarnaast ook nog eens aan sport doen”, zijn slechts een opsomming van de eisen waar de toekomstige partner van Koerdische zangeres aan moet voldoen.

“Ik wil moeder worden”

Dashni verklaart tegenover Hawler dat in deze fase van haar leven te willen trouwen.”Ik heb het helemaal gehad met mijn eenzame leven. Bovenal, ik wil mama worden! En oh ja, later wil ik dat mijn dochter mijn kledingstijl overneemt en een zangcarrière begint”, zegt Dashni.

Hom Shika Wawa

In maart jl. bracht Dashni haar nieuwe album, Hom Shika Wawa, uit dat goed ontvangen werd door het publiek. De videoclip van Hom Shika Wawa haalde zelfs het gerenommeerde Arabische muziekkanaal Rotana.

Bron: Azady.nl, Dastan

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=14665

Geplaatst door op 14 Dec 2010. Gearchiveerd onder Kunst & Cultuur, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

17 reacties voor “Dashni wil trouwen”

 1. hkurd

  Opzich wel grappig eigenlijk. Wie gaat nou weer in een interview vertellen hoe haar toekomstige man moet zijn. Volgens mij is haar bedoeling om mensen op te roepen hhhhhhh
  ”En oh ja, later wil ik dat mijn dochter mijn kledingstijl overneemt en een zangcarrière begint”, zegt Dashni.” hhhhhhh

 2. zoidberg

  Ik ben geen fan van haar muziek, maar dit is toch best wel schattig. Ze is uiteindelijk een doodnormaal Koerdische meisje dat wil trouwen en kinderen krijgen.

 3. sardasht usman

  Nou, afrikanen zat, zoek er lekker een uit en begin je droom carrière.

  Ik kan me niet voorstellen dat er een Koerdische man zo een eerloos is om met deze vrouw trouwt zeker met zo een achtergrond en verleden en laag persoonlijkheid.

 4. zoidberg

  @sardasht usman
  Ik neem aan dat je voor deze naam hebt gekozen uit liefde voor sardasht usman die vermoord werd, omdat hij niet mocht dromen over de dochter van Barzani.

  Ik ben geen fan Dashni nogmaals, maar waarom moet ze afrikanen zoeken? Ook als ze hoer zou zijn op straat, dan liever dat ze met een Koerd trouwt dan met een Afrikaan. Als een Koerdische man is die haar ondanks al haar tekortkomingen haar als vrouw wil nemen, dan respect voor die Koerdische man. Echt waar. Dat is de reden waarom onze meisjes door Turken en Mocro’s worden genomen, omdat wij ze zo in de steek hebben gelaten kaka.

 5. sardasht usman

  @ zoidberg

  Slaw,

  bedankt voor je nette reactie, je hebt in sommige dingen wel gelijk en je bedoeling is wel goed.

  Maar de reden dat onze vrouwen in europa met marokanen, turken, antalianen omgaan en relatie hebben is niet aan ons te danken, ze zijn zelf eerloos en willen vrij zijn en doen wat ze maar willen, koerdische jongens zijn daar niet verantwoordelijk voor brakam. als je echt wilt er op ingaan, dan moet je naar de kern van de probleem zoeken, en kom je er achter wie achter deze misdad ziet. namelijk die twee familie jashen. maar goed ik wil niet in elke artikel over hen hebben.

  Voor alle duidelijkheid, ik heb niet over alle koerdische meisjes natuurlijk. maar ik heb genoeg gezien met antelianen en marokanen.

  Jij doet een hoop onrecht aan de koerdische mannen door hen schuldig te verklaren omdat onze vrouwen ( meeste van hen ) hun cultuur en afkomst vergeten zijn.

  Wat ik nog belangrijker vindt. jij moet niet zo een meisje een koerdische jongen toewensen, een koerdische jongen, verdient veel betere meisje dan zo een slet.

  Ik denk jij gaat zelf ook niet met iemand als dashen trowuen, dus moet je naar mijn mening zulke vrouwen niet andere toewensen. daarom als een koerdische jongen met zo een meisje wilt trouwen en jij weet dat zij is niet goed, moetje hem als je broeder zien en hem adviseren om niet met haar te trouwen en zeggen liever met een koerd dan met een marokaan

  ik hou van mijn volk dus heb liver dat elke koerdische jongen en meisje een goede echtgenoot/echtgenoote heeft.

 6. Indigo

  sardasht usman > Je praat onzin beste man.

  Je spreekt over eer, over het vergeten van afkomst etc etc.
  Allemaal onzin zaken die nergens op gebaseerd zijn.
  Er zijn vele zaken die de Koerden van oudsher doen, die passen ze aan als het ze uitkomt, tenzij het gaat over de vrouw, dan blijven de Koerden sorry dat ik het zeg een bekrompen volk.

  Als jij denkt dat de rol van een vrouw is om als slavin door het leven te gaan van mensen die niet eens veters kunnen strikken, of zo bekrompen bedenken als jij doet, verbaasd het me niets, dat ze liever met iemand gaan van een andere afkomst.

  Een vrouw binnen de Koerdische cultuur, die weet wat ze wil en opkomt voor haar rechten is maar per definitie een hoer of een slet.
  In mijn ogen zijn de Koerdische vrouwen velen malen sterker dan de Koerdische man.

  De Koerdische man is bang van nature, durft niet met de tijd mee te gaan, houdt vast aan tradities die niet meer van deze tijd zijn en gebruiken de emancipatie van de vrouw alleen als het ze uitkomt.
  Ik bedoel, vechten voor de PJAK mag wel natuurlijk, vooral als je al ontmaagd bent en de familie te schande gaat maken, kun je beter sterven in het harnas zodat we schijnheilig de eer hoog kunnen houden *zucht*…

  Nee, ik heb respect voor de Koerdische mens en zijn cultuur, maar op de manier waarop zij naar vrouwen kijken vind ik ze erg bekrompen en dom.
  Ik wens de Koerdische vrouwen dan ook veel sterkte met de emancipatie.

 7. sardasht usman

  @ Indigo

  ik zie jou niet als een mens, sterker nog jij bent nog minder dan een schoen. Ik weet niet wat voor afkomst jij hebt, maar ga lekker over je eigen rot vok praten niet over koerden.

  Haiwaan, ( ezel ) turk kom niet over denk wijze van andere praten als jij zelf geen denkwijze hebt. je laat een inhouloze reactie achter zonder enige doel, de enige wat ik las is beetje naar mij uithalen.

  maar ezel als je een boodschap hebt of een mening hebt, dan moet je op een normale manier zeggen. dat jij het toelaat datjou ouders, zus, nichten dochters kontgevers worden en met andere mannen omgaan, mag je zelf weten, maar kom niet over ons beoordelen.

  Ik zie barzani en talabani als een schoen, daarom turk jij moet niet denken dat je daarvan kan profiteren, want jullie turken zijn nog minder dan schoenen.

  verder ik praat inderdaad over eer en zulke dingen, omdat ik over eer en trots beschik, maar mensen als jij hebben geen eer, dus weten ze niet waarover ze moeten hebben en wie ze moeten verdedigen.

  • Indigo

   sardasht usman>>

   Jij hebt geen trots, je bent een bang mannetje die wellicht zelf onreine en vieze gedachtes heeft over ander mans vrouwen waardoor je wellicht zo bekrompen doet over de vrouwen in je eigen familie. Ik heb nieuws voor je, niet iedereen is zo een viezerik als jij dat bent.

   In mijn familie hoef ik me geen zorgen te maken wat de vrouwen doen, die zijn oud en wijs genoeg om goede beslissingen te maken, ze hebben gestudeerd, werken, verdienen wellicht meer geld als jij met je complete gezin doet, waarden en normen hebben ze van huis uit meegekregen, geen bedreigingen.

   Jij noemt andere mensen ezels, maar het gedrag wat jij vertoond is juist die van een ezel, ezels moet je slaan om vooruit te krijgen, ezels staan symbool voor die die niet willen luisteren en koppig zijn, die die niet kunnen denken zeg maar……..Bij jullie is dat toch idem? Jij moet je vrouwen bedreigen, slaan als ze wat verkeerd doen, net zoals bij de ezels.
   Als jij ze als mens, als gelijke had gezien, had je niet als een ezel lopen blaten dat anderen ezels zijn.
   Esek hosaftan ne anlar?

 8. Koerdisch_Prins

  @Zoidberg,

  Als je met ”onze meisjes” de slechte meisjes bedoelt die niet schoon zijn en vieze gedrag hebben dan begrijp ik je, en het is volkomen duidelijk waarom men afstand van zulke nemen, NATuurlijk zijn er ook in onze koerdische volk mannen die zoiets wel accepteren,

  Maar Dashne heeft geen schone achtergrond en geschiedenis, een tijdje heb ik zelfs van betrouwbare bronnen gehoord dat zij zichzelf aan de Masuls verkocht.. Ik zelf heb een puur turks afkomst vriendin, ik heb haar gekozen omdat ze echt schoon en netjes is, want ik weet dat zulke types alleen bij mij passen ongeacht watvoor afkomst ze ook is, iraans, koerd, turks maakt niet uit, met een type als Dashne zou ik nooit kunnen volhouden en zo heb je ook Turkse mannen en Iraanse mannen die liever hebben dat hun toekomstige vrouw een schone dame is.

 9. abu_sheetan

  geachte dashni vraag aan je iraanse ex vriendje of hij met je wil trouwen hij heeft toch ook ontmaagd.
  sorry dat ik dat zeg maar welke koerdische wanhopige jongen met haar trouwen.
  ik zou schandalig vinden.

  ik ben lang 182
  ik heb donker bruin ogen
  ik doe aan voetbal 2x per week en 4x fitnes
  ik heb een goed diploma
  pas auto van 22.500 euro gekocht.
  mijn vrouw krijg alle vrijheid die ze wil

  maar ik zal nooit maar dan ook nooit met je willen trouwen al was je laatste koerdische meisje op aarde je moet je schamen bij lopen als een hoertje alleen voor beetje aandacht en geld.
  mag wel behaard zijn of niet want namelijk in koerdistan lopen jongen van 16 a 17 met open shirt zodat mensen kunnen zien dat ze beetje haar op hun borst hebben hhhh dan ben je echte man

  indigo lul niet man in turkye worden nog steeds vrouwen als ezels gezien sommige vrouwen mogen niet eens hun benen en armen scheren laat staan hun snor.
  of jullie vrouwen goeien hun hoofddoeken weg en blonderen hun haren om alleen beetje western uit te zien.
  als je zo graag wil waarom trouw jij niet met haar, zij is stront en jij bent de vlieg

  • Indigo

   abu_sheetan > Er zullen ook genoeg Turken zijn die het gelijke gedrag vertonen, ook zij zijn in mijn ogen even dom als de mensen waarover we hier spreken.

   Wat jammer is dat jullie alles altijd maar zien als “het willen lijken op het westen”, dat is zo een trieste en domme uitspraak, echt.

   Waarom rijdt je vandaag de dag auto’s en geen ezels meer?
   Waarom wel televisie kijken? Mobiel gebruiken, internetten?
   Je maakt zelf kennelijk selectief uit wanneer je wel met de tijd meegaat en wanneer niet. Als je kijkt naar de positie van de vrouwen zie je maar weinig tot geen vooruitgang, dat gaat er bij mij niet in.

   Ik heb liever een vrouw, die haar eigen mening heeft, die geleefd heeft en weet waarover ze spreekt en mij aanvult als persoon ook al is ze al getrouwd geweest of niet meer maagd, dan een meisje die is opgegroeid binnen 4 muren, die weinig tot niets van het leven weet en zich gedraagt als een ezel, omdat ze zo behandeld is door haar familie.

   Beste Abu_Sheetan, je kunt voetballen, je kunt fitnessen, werken en een auto kopen, je kunt ieder aap wel een kunstje leren, maar het blijft een aap.

 10. Koerdisch_Prins

  @Indigo

  Ik vraag me echt af waar je zulke informatie vandaan haalt als je nooit de koerdische gebieden en met name de hoofdstad Hawler bezocht hebt?

  In een aantal van je zinnen geef ik je gelijk, veel vrouwen kunnen weinig zeggen in hun relatie maar je hebt ook veeeeel relaties waarbij de man zijn vrouw respecteerd en dit precies hetzelfde heb je bij Turkse volk ook.

  Bijvoorbeeld ik en mijn ouders hebben liever niet dat mijn zusje op haar 14jarige leeftijd aan liefde doet of een vriend heeft, dit doen wij niet om het ”eer” maar dit doen wij om haar toekomst, wij willen niet dat er met haar gespeeld word, ook willen we niet dat haar school erdoor verpest word.
  Wanneer zij haar diploma heeft behaald is ze vrij om te doen wat ze wil.
  Dit heeft dus niks met ”eer” te maken en zo denken veel koerdische families zo, dit zie ik ook vaak bij Turkse families terug.

  Als je nu naar Zuid Kurdistan gaat en steden als Hawler, Slemanie en Duhok bezoekt dan zie je dat ook in Kurdistan vrouwen zonder hoofddoek rondlopen, dan zie je dat vrouwen meer rechten in het huis hebben, ook zijn er net als alle andere landen gewoon vrouwen in het Parlement.

  • Indigo

   Koerdisch_Prins>> Je probeert te verbloemen wat feiten zijn, het gaat niet om Hawlar of bepaalde families, kijk maar eens op Azady nieuws naar de berichten, het is een structureel probleem.

   Je zegt bijvoorbeeld (“Bijvoorbeeld ik en mijn ouders hebben liever niet dat mijn zusje op haar 14jarige leeftijd aan liefde doet of een vriend heeft, dit doen wij niet om het ”eer” maar dit doen wij om haar toekomst, wij willen niet dat er met haar gespeeld word, ook willen we niet dat haar school erdoor verpest word.”)

   Geldt dat ook voor jou? Beste “Koerdische Prins”?
   Heb jij wel vriedinnetjes gehad/of heb je deze nog?
   Is dat van negatieve invloed geweest op jouw toekomst, school etc?
   Weet je, ook al zeg je “Ja” geloof ik je niet.
   Jullie meten met 2 maten, overigens wij Turken kennen dat fenomeen ook.
   Allen zijn fout.
   Een ieder is gelijk, man en vrouw, als je hier aan afdoet, is je goed recht, maar in mijn ogen ben je dan gewoon niet veel waard. Dit bedoel ik niet negatief, immers velen hier vallen me direct aan om me mening.
   Moeten ze zelf weten.

 11. PlanetRose

  Jesus, altijd maar weer dat gezeur over eer en blabla weet ik veel.

  Insh’Allah vindt ze haar droomprins en wordt ze gelukkig.

 12. Hiram-Abiff

  @PlanetRose

  ik ben het helemaal met je eens… beschamend om zoiets te lezen….
  Alsof ik en jij over een andere meisje kunnen beslissen wat ze wil gaan doen…

  Maar er zit toch wel een stuk van waarheid in… Het heeft niks met modernisatie te maken zoals Indigo het ziet… Wat kemal ata turk was moet hij zelf weten… als je het modern noemt om homo te zijn net als hem dan begrijp ik het ook niet..

  @Indigo

  iK BEN HET TOTAAAAL niet met je eens, je mag jou modernisatie een beetje bij brengen in het turkse cultuur… als je wil kijk maar op uitzendinggemist de turkse series en kijk hoe veel eerwraak er in voor komt…

 13. Indigo

  Hiram-Abiff > Fijn dat je het niet eens bent met me, ik had ook eerlijk gezegd niet verwacht dat je dat wel zou zijn.

  Moderniseren in Turkije doen we zeker, dat is ook de reden dat wij staan waar we staan, en jullie staan waar je staat.
  Eerwraak komt nog steeds voor in Turkije, steeds minder onder de Turken, wou dat dat ook voor jullie zou gelden, maar goed we weten beter.

  Ook in de series zie je, dat het vaak de Koerden zijn die het doen, wat dat betreft vrij realistisch;)

 14. sardasht usman

  @ indigo

  Ten eerste jou familie heeft geen trots en je gehele gezin is onrein.

  alles wat je zegt verwacht het absoluut terug dat je het terug krijgt.

  ulm, ten eerste aan de manier hoe jij praat is duidelijk wat voor vrouwen jij in je familie hebt en blijf je zelf blij maken met die grote woorden. tevens heb ik niet over je familie gehad, maar wat verwacht je eigenlijk van een turk, lees nog maals de reacties ezel.

  dat jij met een zo een slet wilt trouwen of haar accepteer, zegt al genoeg over je eer. wie is hier nou eerloos, ik of jij?

  nog maal, ik snap niet wat als laatste zin geschreven hebt, het is in iedere geval geen koerdisch en nederlands. maar wat het ook is, ik zeg tegen jou, zeg dat tegen je vader.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes