Over Ahmet Kaya en een jonge vrouw

De hele avond, eigenlijk de hele Koerdische kwestie viel gisteren samen met één jonge vrouw. Ik zag en hoorde haar tijdens de pauze van de avond ter nagedachtenis aan Ahmet Kayak, een Koerdische zanger die tien jaar geleden in ballingschap overleed in Parijs. De jonge vrouw werd geïnterviewd en het camerateam wilde graag dat ze haar antwoorden zou geven in het Kurmanji, haar Koerdische moedertaal. Haar hand trilde, ze stotterde en was zo emotioneel dat ze het gewoon niet voor elkaar kreeg. Na een paar hortende en stotende zinnen in het Kurmanji gaf ze het op en ging ze verder in het Turks.

Klik hier om de blog van Fréderike Geerdink over de avond ter nagedachtenis van de wijle Koerdische zanger en volksheld Ahmet Kaya.

Azady
Lees meer van Azady
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=14714

Geplaatst door op 15 Dec 2010. Gearchiveerd onder Extra, Onder de aandacht. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes