Opnames tonen “ongefundeerde” beschuldigingen tegen zanger Kaya aan

Foto: World Bulletin

BERLIJN -Schrijver en filmmaker Hayri Avgar heeft nieuwe beelden verkregen van de Koerdische volkszanger Ahmet Kaya. Het gaat om een concert van hem uit 1999 in Berlijn, om te gebruiken in een documentaire.

Uit recentelijk verkregen beeldmateriaal van een concert uit 1999 van Ahmet Kaya blijkt dat, in tegenstelling tot claims uit het verleden, de zanger niet de militante Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK) heeft gepromoot of voor een poster van diens leider heeft geposeerd.

Slechts enkele dagen na het concert in Berlijn had het dagblad Hürriyet een verhaal gepubliceerd waarin gesuggereerd werd dat Kaya “zichzelf te schande” had gemaakt. Volgens het dagblad zong de zanger voor een kaart waar “Koerdistan” op stond en een poster van gevangen PKK-leider Abdullah Öcalan.

Straf

Vóór het begin van het concert had Kaya gezegd dat hij geen band mee zou nemen omdat dat hem teveel zou kosten. “Mannen op de bergen hebben geld nodig,” had het dagblad Kaya geciteerd. De zanger verwees vermoedelijk naar de financiële behoeften van de PKK-militanten in de bergen.

Na dit Hürriyet rapport veroordeelde de inmiddels ter ziele Hof voor de Staatsveiligheid (DGM) in Istanboel Kaya tot drie jaar en negen maanden gevangenisstraf. In de tussentijd had de zanger het land ontvlucht en kwam hij niet terug.

Documentaire

Schrijver en filmmaker Hayri Avgar wil de recent verkregen beelden van Kaya’s Berlijn concert gebruiken in een documentaire, getiteld de “Ballingschap van een Regenachtige Land ‘. Hierin wordt het leven van de Koerdische zanger geïllustreerd.

Bron: Azady.nl, World Bulletin

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=14723

Geplaatst door op 15 Dec 2010. Gearchiveerd onder Kunst & Cultuur, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

1 reactie voor “Opnames tonen “ongefundeerde” beschuldigingen tegen zanger Kaya aan”

  1. PlanetRose

    Gewoon je leven verpest door een aantal debielen die het niet kunnen laten dan alleen maar te roddelen. Maar he, waarheid komt altijd boven water.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes