Koerdische winnaar Kortfilmfestival Leuven 2009

 

Foto: PNA; Sahim Omar Kalifa

LEUVEN – De Koerdische filmregisseur Sahim Omar Kalifa heeft in 2009 de prijs voor beste film op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven gewonnen met zijn film Nan (brood). Kalifa werd toen bovendien beloond met een Wildcard ter waarde van 60 duizend euro.

Eerder gaf Azady.nl de indruk dat Sahim Omar Kalifa het Kortfilmfestival van 2010 had gewonnen. Dit was echter foutief geformuleerd. Het ging om het Kortfilmfestival van 2009. 

De Wildcards, een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds, zijn prijzen die toegekend worden aan getalenteerde en veelbelovende filmstudenten.

De film 

De film Nan vertelt over het leven van een Koerdische familie. Twee broers, Saman en Alan, die door hun ouders de straat op worden gestuurd om te bedelen. Op een dag komt Saman in contact met een oudere man die zo goed is het gezin te helpen. Maar de rest van zijn familie wil de situatie uitbuiten. 

Sahim Omar Kalifa 

Regisseur Sahim Omar Kalifa (30) is afkomstig uit Zakho, Zuid-Koerdistan. Hij heeft in totaal veertien korte films gemaakt. Zijn film Ava Resh (Zwart water) kreeg de juryprijs toegekend in 2007 op het eerste Melbourne Koerdische Filmfestival in Australië. 

Bron: Azady.nl, PNA, Kortfilmfestival.be

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=14749

Geplaatst door op 15 Dec 2010. Gearchiveerd onder Kunst & Cultuur, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

2 reacties voor “Koerdische winnaar Kortfilmfestival Leuven 2009”

  1. PlanetRose

    Wat is nou juist? Zaxo of Zakho?

  2. PlanetRose

    Waar kun je zijn films zien?

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes