Xero Abbas: Bashar al-Assad en Masoud Barzani zijn mijn presidenten

Foto: Azady.nl

HAWLER – De bekende Koerdische zanger Xero Abbas heeft zich deze week in verlegenheid gebracht nadat een videoclip op youtube opgedoken is waarin de zanger tijdens een feest de Syrische president Bashar al-Assad aanprijst als de president van de Koerden. Bashar al-Assad wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van duizenden Koerden sinds zijn aantreden als president in 2000.

Op de youtubevideo is te zien hoe Abbas schreeuwt: “Dr. Bashar al-Assad is niet alleen de president van de Arabieren maar ook van de Koerden. Hij is mijn president”. Abbas had deze week nog meer verrassing voor zijn fans. Abbas zei namelijk tijdens het dertiende partijcongres van Democratische Partij van Koerdistan (KDP): ”Masoud Barzani is de enige president van de Koerden, Masoud Barzani is mijn president!”.

Tijdens een interview met de Koerdische zanger in 2007 over zijn nieuwe album Barana Seve, zei de zanger tegenover Azady: “Koerdistan voor alles, of je nu islamitisch, alevitisch of yezidisch bent”.

Bron: Azady.nl

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15030

Geplaatst door op 23 Dec 2010. Gearchiveerd onder Kunst & Cultuur, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

11 reacties voor “Xero Abbas: Bashar al-Assad en Masoud Barzani zijn mijn presidenten”

 1. Slemany_

  Fans? luisteren mensen wel naar hem?

  Persoonlijk vind ik hem niks!

  ( hij vergelijkt zich met shivan perwar, Zakaria, enzovoort! )

 2. ikkeniethoor

  meelopertje misschien ??

 3. sardasht usman

  wat een besharaf zeg, bashar asad, heeft duizenden koerden vermoord en ruim 500.000 koerden in syrie zitten zonder nationaliteit en hij beschouwt hem als president.

  verder hij is niet eens een koerd,

  @ slemany

  slaw bra, die twee zangers wat jij noemde, zijn beiden xofrosh en jash.

  zakaria hoef ik jou weinig te vertellen ik denk jij weet genoeg over hem.

  die siwan perwer he,,

  frankrijk organiseerde aantal jaren geleden een consert voor de volken die momenteel geen eigenstaat hebben, waar onder koerden, en dus van iedere volk moest een zanger van hen zingen. dus ze hadden ook siwaan perwer ook uitgenodigd, maar hij kwam niet, voor zijn volk zingen, hij vroeg als ik niet miss heb, ruim een half miljoen dollar, over het bedrag weet ik niet presis hoeveel het was, maar hij kwam niet, hij zei ik doe het voor geld,

  de fransen hebben veel gedaan om hem overtuigen om voor de koerden te zingen maar hij deed het niet.

  2de, hij is geen volk zanger, dat houd in hij is aanhanger van een bepaalde partij, en in een maatschapij horen de mensen die acteurs, zangers en zovoort, waar zeg maar idolen van andere moeten worden, zulke mensen moeten onafhankelijk blijven.

  ik geef je een paar goede zangers die niet zich zelf verkopen.

  adnan karim, karim kaban, kamal muhamad, kamaran omar, saman omar, muhamad rauf karkuki.

 4. bezaf

  Ten eerste hoe schandelijk kan je zijn als zanger, ik vind dat alle koerden die naar zijn muziek luisterde en zzijn cd´s kopen hem moeten boycotten, zodat hij failiet gaat, en geen muziek meer kan maken, en nergens meer kan optreden.

  Ten tweede sardasht osman, jij denkt dat jou zangers beter zijn dan zakaria of shivan, omdat zij een partij aanhangen, en hoe kom je daar trouwens bij dat shivan een partij aanhangt, hij zingt voor alle koerden, hij zingd voor pkk koerden, en voor parti, voor iedereen gewoon die heeft geleden.

  Die jij opnoemt horen ook bij 1 partij namelijk Goran die verandering gaat brengen zogenaamd.

  ik zie dat jij vaak Parti´s bekritiseerd, maar eigenlijk ben jij het zelfde als hen, alleen maar dan in de vorm van gorran.

  En niet gelijk denken dat ik parti ben of een fan van shivan, zakaria, want dat ben ik niet

  Ik vind dat geen een partij zijn werk goed doet, Parti´s en yekiti zijn corrupt, Gorran Noemt problemen maar lost ze niet op, en creeert zo een haat tussen de koerden, en de pkk vind ik te soft.
  En over die islamieten ga ik het niet eens hebben.

  Groetjes.

 5. sardasht usman

  @ bezaf

  Slaw,

  Ik ben helemaal met je eens over de eerste gedeelte van je bericht.

  wat die zangers betreft wat ik noemde, klopt niet wat jij zegt, want ze zijn namelijk een volk zangers, en zijn absoluut onpartijdig en hebben tot nu toe taal rijken aanbiddingen afgewezen door de partij.

  kijk iemand als mohammad rauf karkuki, hij is zelf voor puk, maar hij komt nooit op tv en zeggen, stem op puk of zingt nooit voor puk.

  geen een van hen is gorran dat verzeker ik je brakam. en stel je voor als zij gorran zijn, dan moet jij trots op zijn. want die zangers zijn allemaal met prachtige liedjes en stem en hebben een geschidenis opgebouwd vol trots en zijn geliefd in heel koerdistan.

  Maar jij hebt echt jammer genoeg sivan perwer verkeerd begrepen. geloof mij hij is iemand die alleen maar achter geld aan zit niks meer.

  wat puk en kdp betreft, jij geeft zelf ook aan dat zij dieven en corrupten zijn. maar zegt dat gorran problemen bespreekt.

  dat is goed want problemen moet je openbaar maken voor iedereen zo dat jij , ik en hij allemaal op de hoogte zijn van de dicatuurse en corrupte krg regering.

  en gorran heeft veel oplossingen maar namelijk ze hebben niet de meeste zetels uit perlement daarom kunnen ze niet allemaal oplossen.

  zeg eerlijk, voor dat gorran bestond, wie had over demostraties, wie had over KRG budget, wie had over olie contracten die in geheim getekend werden, wie had over geheime gevangenissen in akre, hawler en dhok, wie had over onafhankeljike media en zovoort,

  vertel me een demostratie dat gehouden werd voor dat gorran bestond. nee maar sinds zij gekomen zijn. je ziet dagelijks demostranten en de bevolking begint steeds meer vertrouwen te hebben in hun zelf. voor al de jongeren zijn nu met gorran, dus wat koerdistan en gorran beteft ik heb vol vertrouwen in ze en weet absoluut zeker dat binnen korte termij puk en kdp verdwijn zullen worden.

  wat de islamitische partijen betreft ik ben ook te vreden over hen. waarom zul je je zelf afvragen, omdat ze geen dieven zijn. omdat ze mensen goed opvoeden en omdat ze niet achter amerkia en israel aanrennen. maar goed jij bent natuurlijk vrij voor welke partij jij bent.

  maar nog maals ik steun gorran, ik ben geen gorran lid/vertegenwoordiger, als gorran morgen een verraad pleegt dan zeg ik ook iets van.

  Verder in de afgelopen dagen er is zo veel gebeurd in het iraakse en koerdische parlement dat gorran gedaan heeft of overgekomen is. maar helaas niemand heeft daarover iets geschreven, ze hebben bijvoorbeeld zich terug getrokken uit irakse reagering, maar goed, dat is andere verhaal.

  Wat pkk betreft,

  zij doen ruim voldoende en op dit moment dat is de maximale wat zij kunnen betekenen voor het koerdische volk. als pdk en puk toelaten en niet met turkije samenwerken om pkk te beindigen zal pkk veel meer betekenen maar helaas door binnenlandse verraad zijn we nooit vooruit gekomen.

  je ziet dagelijks de koerdische leiders naar turkije gaan, ze gaan elke keer voor gespreken hoe ze pkk moeten aanpakken, jammer dat veel mensen niks van zeggen en hen blijven steunen.

  Maar goed, als ik in het kort mag afsluiten, dan zeg ik ook puk en pdk zijn landverkopers en verraaders onder hen zal nooit een koerdische staat komen.

  yakgrtu, komal en bzutnawa ( islamitische partijen ) zij moeten actiever zijn en beslisen of ze volledig achter de oppositie zitten of achter de reagering, niet met beiden kanten mee doen. want dat is nu wat zij mee bezig zijn.

  Gorran en pkk doen hen werk redelijk, ik zeg niet prima, maar het kan veel beter,

  mijn oplossingen voor pkk en gorran is.

  pkk moet de strijd die zij nu voeren over plaatsen naar de steden zo dat er mee druk en chaous ontstaat in turkije en gorran moet zich terug trekken uit koerdische parlement en tegen de reagering demosteren en densnoods als het geen zin heeft ook naar wapens grijpen.

  want puk en pdk hebben beiden eigen leger en geen een van hen is bereid om beiden legers EEN koerdische leger van maken, dus het leger van koerdistan.

  mvg

 6. omid_dlo

  I like the music of his technique but he also has said for his money but I will never win anything for money but yes he is a free man but I find him another side xonfrosh

  • PlanetRose

   What’s your IP? Seriously, how can you understand what this article is saying? Or other’s people reactions?

 7. PlanetRose

  Serieus..volgens mij is die man op zijn achterhoofd gevallen, waardoor die hersenbloeding heeft gehad maar overleeft. Waardoor die onzin uitkraamt.

 8. ikkeniethoor

  PlanetRose
  24/12/2010 – 13:58

  Google translator doet wonderen

 9. ikkeniethoor

  PlanetRose
  24/12/2010 – 18:44

  niet gemeen gaan doen he :p

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes