Van Bommels goede voornemen voor Nieuwjaar: lespakket over genocide en Halabja

Foto: Weblog Harry van Bommel

AMSTERDAM – SP-politicus Harry van Bommel heeft een bijzondere goede voornemen voor het nieuwe jaar: een lespakket samenstellen voor geschiedenisleraren op middelbare scholen over genocide. Hierin zullen de operatie Anfal en Halabja een belangrijke rol krijgen.

Op zijn blog schrijft hij dat de Operatie Anfal, uitgevoerd door het regime van de voormalige Iraakse president Saddam Hoessein, en de gasaanval op het Koerdische stadje Halabja, anders dan hij had gedacht, niet algemeen bekend was. Bij zijn bezoek aan Halabja sprak hij met de burgemeester van Halabja, Goran Adham, maar ook met de overlevenden en de nabestaanden van de aanval.

De Erasmusuniversiteit is een project gestart in samenwerking met de universiteit van Hawler (Erbil) om behandelaars van patiënten met trauma’s op te leiden.

Van Bommel heeft na zijn terugkeer besloten om samen met de stichting Halabjamonument een lespakket op te stellen voor middelbare scholieren over genocide. Hier zullen Operatie Anfal en Halabja ook een belangrijke rol in spelen. Het lespakket met dvd zal dan dan bij middelbare scholen aangeboden worden met de mogelijkheid om een gastdocent te vragen.

Bron: Azady.nl

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15162

Geplaatst door op 25 Dec 2010. Gearchiveerd onder Nederland, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

2 reacties voor “Van Bommels goede voornemen voor Nieuwjaar: lespakket over genocide en Halabja”

  1. PlanetRose

    Omo, dat is echt super! Harry van Bommel you rock!

  2. Hiram-Abiff

    bejjii Harry van Bommel

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes