“Ons restaurant staat vooral bekend om zijn kabab en nan”

Karwan Aziz is eigenaar van het Koerdische restaurant La Porta. Hij komt oorspronkelijk uit Slemani, Zuid-Koerdistan, maar woont sinds 1998 in Nederland. La Porta was eigenlijk een Italiaans restaurant. Na een paar maanden werd besloten een mix van Koerdisch en Italiaans te maken. Azady ging een gesprekje aan met Karwan.

Hoe reageert men op het restaurant?
De mensen verlaten het restaurant meestal met een tevreden gevoel en zijn altijd heel positief. We hebben zelden klachten gehad en de mensen komen haast altijd weer terug.

Hebben jullie alleen Koerden als klanten?
We bieden natuurlijk Italiaanse en Koerdische gerechten, maar onze klanten zijn niet beperkt tot deze twee etniciteiten. Er komen ook veel Turken, Arabieren, Iranezen, maar ook Nederlanders.

Wat maakt de Koerdische keuken zo bijzonder?
Wij hebben in ons restaurant niet een hele uitgebreide Koerdische keuken. De Koerdische keuken is namelijk heel uitgebreid en divers. Wat wij vooral in onze eigen keuken merken en wat ons opvalt is dat mensen de bereidingswijzen vooral bijzonder vinden. Ik doel dan vooral op de ‘tanur’, soort hete oven waar we het Koerdische brood mee bakken, en de ‘wachax’, een soort grill/barbecue waarmee we de Kabab bereiden.

Hoe reageren ze op de Koerdische gerechten?
Zoals ik al zei hebben we ook veel klanten van andere etniciteiten dan alleen Koerden en ook zij proberen de Koerdische gerechten. Wat wij over het algemeen zien is dat zij de Koerdische gerechten ook heel lekker vinden en er ook voor terug komen.

Waar staat jullie restaurant bekend om?
Ons restaurant staat vooral bekend om de kabab en onze Koerdische brood (nan), die we dan zelf vers maken, maar ook om onze pizza’s.

ADRES
La Porta
Floris de vijfde laan 330
3132 HW Vlaardingen
010 – 435 40 05

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15540

Geplaatst door op 2 Jan 2011. Gearchiveerd onder Extra, Lifestyle & Entertainment. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes