Koerdische premier bezoekt Iran

Foto: Photos.state.gov

SLEMANI – De premier van de Regionale Regering van Koerdistan (KRG) Barham Salih zal begin volgende week een delegatie naar Iran leiden om banden tussen de KRG en Iran te versterken. Dit heeft Twana Ahmed, mediasecretaris van de premier, bekendgemaakt.

Het bezoek is naar aanleiding van een officiële uitnoding van Iraanse functionarissen en heeft als doel het versterken van politieke, economische en commerciële banden. Ahmad beschreef Iran als een staat met een sleutelrol en benadrukte dat zulke bezoeken essentieel zijn om de banden te versterken.

Het bezoek dat enkele dagen zal duren heeft punten als ondersteuning in het hoger onderwijs en het opzetten van een vrije handelszone hoog in de agenda staan. Zuid-Koerdistan, dat sterk afhankelijk is van geïmporteerde goederen uit China en buurlanden, met in het bijzonder Iran, zou hier veel baat bij hebben.

Bron: Azady.nl, AKNews

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15662

Geplaatst door op 4 Jan 2011. Gearchiveerd onder Economie, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

2 reacties voor “Koerdische premier bezoekt Iran”

  1. hkurd

    Goed idee, ik vind ook dat ze wat aan de vele slechte producten moeten doen die allemaal via Iran komen. Met China hetzelfde, maar zo makkelijk gaat het jammer genoeg niet. Iedereen daar denkt dat Chinese kleren enzo allemaal flut zijn, wat er daar te koop is is ook flut. Het jammere is alleen dat de slechte dingen alleen Koerdistan bereiken de goede dingen niet. Als er een wet zou komen met bijvoorbeeld kwaliteitseisen dan kwamen al die slechte dingen Koerdistan niet binnen.

  2. PlanetRose

    @ Hkurd

    Echt he, toen ik daar was en ik wou wat leuke kleding kopen dacht ik echt zo….’wth is dit?’ Uiteindelijk wel van alles en nog wat voor familie gekocht daar zo maar niks voor mezelf. Alleen wat kettinkjes en armbandjes als cado voor vrienden hierzo. Ik heb meer in Anatolia gekocht toen we daar langs waren geweest voor 5 dagen.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes