Zuid-Koerdistan voorziet zichzelf in medicijnen

Foto: http://bertilkok.punt.nl

HAWLER – De Ministerie van Gezondheid van de Koerdische Regionale Regering (KRG) laat weten dat de Koerdische regio vanaf nu zichzelf van medicijnen zal kunnen voorzien.

Tahir Hawerami, de minister van Gezondheid van de KRG, heeft laten weten dat plaatselijke farmaciebedrijven genoeg medicijnen produceren om de bevolking van hun behoeften te voorzien. Hiermee zou Zuid-Koerdistan volgens de minister niet langer afhankelijk zijn van geïmporteerde medicijnen.

Een grote rol hierin speelt de opkomst van het eerste Koerdische farmaceutische bedrijf in Zuid-Koerdistan, Awamedica. “We zullen spoedig de juridische overeenkomsten en contracten voor de inkoop van medicatie tussen Awamedica en de regering afronden” heeft Hawerami laten weten.

De directeur van Awamedica. Baram Rasul, zegt dat zijn bedrijf 35 verschillende soorten medicijnen produceert, die voldoende zijn de eisen van de bevolking tegemoet te komen. Hij meent bovendien dat de pillen, dranken, zalven en andere medicijnen die zij produceren van even hoge kwaliteit zijn als buitenlandse medicijnen.


Meer over Awamedica
Over de vloer bij Awamedica – Mand Khidir


Bron: Azady.nl, AKnews

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15688

Geplaatst door op 5 Jan 2011. Gearchiveerd onder Nieuws, Welzijn. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes