Groot olieveld gevonden in Zuid-Koerdistan

Foto: Etftrends.com

LONDEN – Oliemaatschappij Gulf Keystone Petroleum (GKP) heeft bekendgemaakt een nieuw olieveld, de Shaikan-3, in Zuid-Koerdistan te hebben ontdekt. Volgens voorlopige schatting kunnen er tussen 220 miljoen en 2,2 miljard vaten olie opgepompt worden.

De oliebron werd bij toeval ontdekt toen geboord werd voor meer informatie over de Shaikan-1 bron, dat in 2009 gevonden werd. GKP, dat een meerderheidsbelang heeft in de Shaikan-olievelden, verklaart de grote spreiding in de initiële schatting door het feit dat nog niet bekend is hoeveel olie de flanken van het veld bevatten.

Het nieuws over de ontdekking volgt de kortgeleden bereikte doorbraak tussen Bagdad en de Regionale Regering van Koerdistan (KRG) betreffende olie-export. Eind december maakte de nieuwe minister van Olie, Abdulkarim al-Luaybi, bekend dat Bagdad de contracten tussen de KRG en buitenlandse oliemaatschappijen zou erkennen. Ook zou de centrale regering gemaakte kosten van buitenlandse bedrijven die in de regio investeren vergoeden.

Bron: Azady.nl, Iii.co.uk

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15762

Geplaatst door op 6 Jan 2011. Gearchiveerd onder Economie, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

8 reacties voor “Groot olieveld gevonden in Zuid-Koerdistan”

 1. PlanetRose

  Damn, had ik daar de macht maar over. Ik zou elke cent dan in Koerdistan en Irak stoppen. Te beginnen met onderwijs/medici en allerlei verenigingen voor ontwikkelingen op gebied van sport/muziek etc voor de kinderen. Het beste kun je je nu nog op de nieuwe generatie richten. De oudere generatie is gedoemd. Jammer, hun leven naar de knoppen.

 2. Haribo

  over irak moet je je geen zorgen maken.. wij zijn koerden en we denken alleen aan koerden.. ik hoop dat ze in bagdad elkaar opeten

 3. PlanetRose

  Kinderen moet geholpen worden of het nou een Irakees is of Koerd. Beide zijn onschuldig en moeten geholpen worden. En dat laatste van je kun je niet menen.

 4. abu_sheetan

  onbegrijpelijk haribo onbegrijpelijk haribo onbegrijpelijk dom
  hoe kun je zoiets zeggen wij zijn allemaal irakezen zoniet moslims denken je nou echt dat arabieren oorlog willen.
  iedereen heeft recht op inkomen die van olie binnengehaald wordt en niet zoals familie van barzani met vermogen 115 miljard dollars. dit geld hoort in de handen bevolking en shaheeds.
  moge allah deze honden laten branden in hel voor het verpesten van mooiste land ( irak ) in de wereld.

  IRAK KARAM

 5. ikkeniethoor

  “moge allah deze honden laten branden in hel voor het verpesten van mooiste land ( irak ) in de wereld.”

  Dus Saddam was een engel in jou ogen??

 6. abu_sheetan

  @ ikkenniethoor nee. dat heeft het land verkracht . ze hadden nooit deze hond moeten ophangen geef hem eenzame opsluiting voor eerste 10 jaar dan alle moeders van shaheeds of je nou koerd of arabier was laten laat ze zich uitleven op hem hij heeft miljoenen levens kapot gemaakt en miljoenen zullen nooit eigen vader , broers,zusjes en familie leden kennen.
  je moet alleen vaker de reactie rustiger doorlezen :) dan is makkelijker te begrijpen.
  voor iedereen beste wensen en inshallah over 5 jaar lekker terug naar eigen land.

 7. PlanetRose

  @ Abu_Sheetan

  Wij zijn allemaal Irakees? -_-‘ Er is een zin dat ik vertik om uit te spreken en dat is ‘Ik ben een Irakees’ of ‘Ik kom uit Irak’

  Na duizenden doden Koerden en ellende van miljoenen Koerden dankzij het nationalisme van Irak vroeger, zal ik nooit zoiets zeggen. Daarbij voel ik me niet Irakees en zie mijn geboorteland niet als Irak.

 8. Koerdisch_Prins

  @ Abu Sheetan,

  Ik ben een Koerd, Ik leef als een Koerd, mijn geboorteland is Koerdistan en ik ben koerdisch!

  Wij zijn geen irakezen of en zullen dat ook nooit accepteren te zijn, dat zogenaamde ”respect voor elkaar dus we zijn zogenaamd allemaal irakezen” moet niet toepassen op je identiteit ;)

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes