Koerdistan gaat eigen auto’s produceren

Foto: Peyamner

HAWLER – Enver Celebi, de minister van Verkeer en Transport van de Regionale Regering van Koerdistan, laat in een verklaring weten dat Zuid-Koerdistan een fabriek zal openen voor de productie van eigen auto’s.

Minister Enver Celebi heeft laten weten dat in samenwerking met Koerdische zakenmannen ondernemingen zijn begonnen voor de productie van plaatselijke auto’s. Hij laat weten dat de benodigde regelingen in Koerdistan zijn getroffen en dat de fabrieken binnenkort door de ondernemers geopend zullen worden.

“Als regering kunnen wij geen autofabriek openen, Koerdische ondernemers kunnen dit echter wel. Gezien de voorspoedige economische ontwikkelingen zijn wij er van verzekerd dat zo een fabriek een zeer winstgevende onderneming zal zijn”, liet de minister weten.

Minister Celebi laat tot slot weten dat de regering geen geld heeft weggelegd voor dit project, hij meent dat de privésector voldoende draagkracht heeft om het zonder hun financiële hulp tot een succes te brengen.

Bron: Azady.nl, Peyamner, AKnews

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15862

Geplaatst door op 8 Jan 2011. Gearchiveerd onder Economie, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

10 reacties voor “Koerdistan gaat eigen auto’s produceren”

 1. ikkeniethoor

  Doe eerst wat aan je wegen, auto’s raken niet op.
  Nog beter, Auto’s kan je zelf produceren

 2. Kurd_92

  Dit is pas goed nieuws. Met de productie van auto’s blijft het geld in Koerdistan. Ik hoop dat meer sectoren gaan volgen.

 3. abu anas salafi koerdi

  u heeft echt gelijk. eerst de wegen en dan autos’s en dan wel auto’s met echte airbags.

 4. Haribo

  onze wegen zijn goed genoeg,. voordat je dit soort uitspraken doet moet je een keer de vliegtuig instappen en daarheen gaan.. ervaar hoe het is kom dan terug en post je berichten.. wegen zijn perfect.. tuurlijk als er 10 huizen staan 100 km van de bewoonde wereld dat er dan geen 6 baans snelweg met alles erop en eraan er naar toe gaat.. dat is normaal.. minder zeuren

  dit is zeker goed nieuws.. ipv dat onze ondernemers ons geld in het buitenland uitgeven aan turken en chinezen kunnen we beter zelf onze producten gaan maken., wij koerden zijn een slim volk het duurt niet lang voordat het midden oosten door ons gedomineerd wordt

 5. hkurd

  Goedzo Haribo, je haalt me de woorden uit mijn mond ben het helemaal met je eens.

 6. ikkeniethoor

  Haribo
  08/01/2011 – 15:55

  Ik ben net terug van Zuid-Koerdistan, dus je hoef me niet uit teleggen hoe ( goed ) die wegen daar zijn.
  Veel familie leden/kennissen hebben allemaal nieuwe auto, model 2009 2010, maar Wallah het zijn net wrakken, die zijn total los geworden.
  Het ligt niet aan de productie van de autos, de wegen zijn gewoon slecht, dit is gewoon een feit.
  Heb jij wel eens nagevraagd hoeveel dodelijke ongelukken de laatste jaar ( 2010 ) er niet waren?

 7. ikkeniethoor

  P.S.

  Ik heb zelf TIG keer auto gereden daar.
  Wallah je auto danst gewoon op straat, en dan kom meneer Haribo zeggen van, ja, onze wegen zijn goed genoeg.

  Stap jij maar eens in het vliegtuig en ga het met je eigen ogen zien.
  Ik heb het al gezien, nu jij nog.

 8. Haribo

  dat er zoveel ongelukken zijn komen niet door de wegen.. een rijbewijs is daar ogen dicht te halen.. je moet paar rondjes rijden een hellingproef en je hebt je rijbewijs.. en mensen hebben allemaal nieuwste model autos en rijden als idioten over de weg.. en dan heb je nog mensen met jaren 70 autos die met ducktape en plakband bij elkaar gehouden worden.. mensen die laadruimte van pickup vol gooien met hun kinderen alsof ze schapen vervoeren.. jaa daardor komen die ongelukken.. de wegen hebben daar niks mee te maken.. mensen willen zich niet aan de regels houden

 9. ikkeniethoor

  Haribo
  08/01/2011 – 18:35

  Dus jij kan de wegen van Koerdistan vergelijken met die van Nederland?

  Ja natuurlijk heb je mensen die nog in auto’s van de jaren ’70 ’80 rijden,
  niet iedereen is rijk om nieuwe modellen te kopen.

  Je wil niet weten wat die zwaar geladen vrachtwagens met die wegen hebben gedaan. Alles naar de klote, en dan kom jij zeggen van pak de vliegtuig en ga daar heen, terwijl jij het zelf niet eens heb gezien.

  Wegen spelen heus wel een rol in die dodelijke ongelukken.
  Dit moet je niet ontkennen.

 10. PlanetRose

  @ Haribo

  In de VS kun je ook ontzettend gemakkelijk je rijbewijs behalen maar aangezien de wegen daar goed zijn, zijn de auto’s niet naar de knoppen. So

  Haha, ik word zowiezo al snel misselijk in de auto maar daar is het nog erger.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes