Koerden boycotten vaccinaties uit wantrouwen

Foto: ytravelblog.com

AMED– De Gezondheidsraad van het pro-Koerdische Democratische Volkerencongres (DTK) laat in een rapport weten dat Koerden de vaccinaties aangeboden door de Turkse regering wantrouwen en daarom boycotten.

Na een onderzoek onder Subacute scleroserende panencefalitis (SSPE) patiënten (een vorm van hersenontsteking), waartegen gevaccineerd wordt, kwam aan het licht dat vele Koerden in rurale gebieden van het land zich niet laten vaccineren. Reden hiervoor geven zij aan dat zij de Turkse regering er van verdenken de vaccinatieprogramma’s uitvoeren om de populatie van Koerdistan terug te dringen. Zij verdenken de vaccinaties die worden aangeboden er van niet tegen ziektes te beschermen maar deze juist te veroorzaken onder Koerden.

Het DTK rapport laat weten dat zich door deze wantrouwen een groot probleem voordoet. Preventie is de meest effectieve manier van ziektebestrijding, door de wantrouwen die de Koerdische burgers tegen de aangeboden vaccinaties koesteren, wordt preventie echter onmogelijk gemaakt.

Analfabetisme

In het rapport van het DTK, het “Ongelijkheid in de Gezondheidszorg tussen regio’s”-rapport, wordt te kennen gegeven dat de wantrouwen wordt veroorzaakt door een educatietekort in Noord-Koerdistan. De hoofdstad Amed (Diyarbakir), een van de meest ontwikkelde steden in het gebied, en Wan (Van) kennen een analfabetisme percentage van respectievelijk 18,2 en 18,8 procent, terwijl het gemiddelde in Turkije op slechts 11,9 procent ligt.

Het rapport adviseert inzake deze kwestie dat er meer voorlichting aangeboden zou moeten worden dat speciaal is gericht op de burgers in de rurale gebieden om misvattingen weg te kunnen nemen.

Vaccinatie

De vaccinaties die worden aangeboden beschermen onder anderen tegen Hepatitis A, Tyfus en Brucella, die veel voorkomen onder de bevolking en een ernstig verloop hebben.

Bron: Azady.nl, ANF, DTK

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15872

Geplaatst door op 8 Jan 2011. Gearchiveerd onder Nieuws, Welzijn. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes