Bagdad en Hawler spreken elkaar tegen over werkgelegenheid 2011

Foto: employment.kvcc.edu

HAWLER – Volgens de viceminister van Financiën van de Regionale Regering van Koerdistan (KRG) kan de Koerdische regio 10.000 banen bieden in 2011, terwijl de regering van Bagdad eerder over 25.000 banen sprak.

De verklaring van de minister, dat Zuid-Koerdistan in 2011 10.000 banen kan bieden aan haar inwoners, spreekt een eerdere verklaring gemaakt door zijn ambtsgenoot Fadhil Nabi van het Iraakse parlement in Bagdad tegen. Nabi had beweerd dat Zuid-Koerdistan met het budget van 2011 dat het van Bagdad krijgt, 25.000 banen kan veroorloven.

De minister van de KRG beschuldigd Bagdad er van zich “ongeoorloofd te bemoeien met de zaken van de Regio”. Volgens hem kan alleen de KRG vaststellen hoeveel banen er beschikbaar kunnen zijn en ligt dat getal volgens hem op bijna 10.000.

Budget voor 2011

Het algemene budget van Irak wordt geschat voor 2011 78.969 miljard Amerikaanse dollars (ongeveer 61.161 miljard euro) te bedragen. In 2010 had het land 71 miljard dollar te besteden (55 miljard euro). De KRG krijgt 17% van het budget voor zijn rekening, dat neerkomt op meer dan 9.184 miljard dollar (7.113 miljard euro).

De KRG heeft de begroting voor het komende jaar reeds opgesteld en wacht op goedkeuring vanuit Bagdad om deze in de Zuid-Koerdische zetelstad Hawler te kunnen presenteren. Het wordt verwacht dat de begroting volgende week in Bagdad door het Iraakse parlement besproken zal worden.

Bron: Azady.nl, AKnews

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15902

Geplaatst door op 9 Jan 2011. Gearchiveerd onder Economie, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

1 reactie voor “Bagdad en Hawler spreken elkaar tegen over werkgelegenheid 2011”

  1. PlanetRose

    Weet je wat ze moeten doen, een stel intellectuelen inzetten die uit moeten zoeken hoe ze hun geld het beste in kunnen zetten en hoe ze daarmee tegelijkertijd de bevolkings inkomsten kunnen verhogen. Onderwijs is de basis voor de toekomst van een land. Ik vind dat ze intellectuelen moeten inzetten die ervoor zorgen dat Koerdisch onderwijs op hoog niveau word gegeven. En ervoor zorgen dat leraren daar ook echt goed les geven. Ik heb echt het idee dat leraren maar wat doen.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes