Laatste DTK bijeenkomst in Amed

Foto: PNA

AMED – De laatste meeting in de reeks bijeenkomsten georganiseerd door het Democratische Volkerencongres (DTK), zal georganiseerd worden in Amed (Diyarbakir) op dezelfde dag als de eerstvolgende zitting van het massaproces tegen Koerdische politici.

De DTK, die een reeks meetings met als onderwerp “Democratische Autonomie” in Colêmerg (Hakkari) is begonnen, zal zijn laatste meeting van de reeks in Amed houden op 13 januari. Tijdens de meetings wordt het Koerdische volk ingelicht over de democratische autonomieplannen en worden de meningen ingewonnen van plaatselijke maatschappelijke verenigingen. Het wordt verwacht dat tienduizenden mensen deel zullen nemen aan de meetings.

Tijdens de meetings zal het advies voor het gebruik van de Koerdische taal in alle aspecten van het leven aan bod komen. De toeschouwers tullen tevens door leden van de pro-Koerdische Vrede en Democratiepartij (BDP) toegesproken worden.

Wapenstilstand PKK

Ook komt de wapenstilstand die door de Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK) gevoerd wordt aan bod. Het staat op dit moment vastgesteld dat deze zal duren tot 1 maart. Sinds het uitroepen van deze wapenstilstand, is de einddatum echter al meerderenmalen verschoven. Te horen wordt gegeven dat de Turkse regering weinig stappen onderneemt om vredesbericht gepropageerd door de PKK tegemoet te komen.

Massaproces

De laatste meeting wordt op 13 januati in Amed gehouoden. Op deze dag staan in de Koerdische hoofdstad in een massaziting 152 Koerdische politicie n activisten terecht. De bijeenkomst zal gepaard gaan met een demonstratie waarbij de teschouwers zich als een stoet richting de rechtbank zullen begeven.

Bron: Azady.nl, Peyamner

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15936

Geplaatst door op 10 Jan 2011. Gearchiveerd onder Maatschappij, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

3 reacties voor “Laatste DTK bijeenkomst in Amed”

 1. PlanetRose

  En nu afwachten hoe dat zal verlopen. Succes!

 2. Indigo

  PlanetRose >

  Ik wens ze ook succes, maar het is mijns inziens gedoemd te falen.
  Een ieder die de verschillen benadrukt, spreekt over autonomie etc zal in Turkije geen gehoor vinden onder de bevolking.
  Spijtig maar waar.

  De PKK kan de aankomende 100 jaar wapenstilstand afkondigen als ze willen, met hen zal sowieso niet gesproken worden.
  Dat kunnen ze nooit en te nimmer verkopen aan de bevolking, niemand niet.

  • PlanetRose

   @ Indo

   Dus, de taal is een verschil en dat mag naar mijn idee echt wel benadrukt worden.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes