Azady neemt afscheid van haar lezers

Foto: Azady

AMSTERDAM – Met ingang van zaterdag 22 januari zal Azady.nl stoppen als actualiteitenwebsite. “Een in november vorig jaar emotioneel besluit dat genomen moest worden omdat we de naam Azady, Koerdisch voor vrijheid, niet te kort wilden doen”, meent de redactie van de onafhankelijke Nederlands-Koerdische actualiteitswebsite unaniem.

Na 22 januari zal Azady blijven voortbestaan als een archief waarin de berichten en artikelen gepubliceerd in de zes jaren van haar bestaan, beschikbaar zullen blijven voor haar lezers. Stichting Azady, het bestuurlijk orgaan achter Azady, zal zich ontfermen over de continuïteit van het archief.

Reden voor het beëindigen van de eerste en de enige onafhankelijke Nederlandstalige actualiteitenwebsite, die dagelijks bericht over Koerden en de Koerdische kwestie in Koerdistan en de diaspora, is te lezen in een uitgebreid Redactioneel Commentaar. De redactie verkoos een stop waardig aan de beginselen van Azady boven het comprimeren van het aanbod dat kenmerkend is voor de website.

Azady was de eerste professionele, onafhankelijke Nederlands-Koerdische actualiteitswebsite, die vrijwillig en met veel deugd haar lezers in de afgelopen zes jaren heeft gediend. Wat Azady werkelijk teweeg heeft gebracht in de jaren van haar bestaan mogen haar lezers beoordelen.

Bron: Azady.nl

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15975

Geplaatst door op 10 Jan 2011. Gearchiveerd onder Nederland, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

16 reacties voor “Azady neemt afscheid van haar lezers”

 1. PlanetRose

  Serieus, wat is dit? Eerst zwaar verslaafd geraakt aan deze site en nu gaat het sluiten?!

  Echt jammer, deze site heeft me kennis laten maken met de Koerdische kwestie en bijna alle kennis die ik over de Koerdische kwestie bezit is dankzij deze site.

  Maar ik begrijp het wel. Toen ik ‘ een kijkje in de keuken van Azady’ las, dacht ik echt zo, hoe the hell combineren ze hun studie/werk/bijbaan met Azady. Wel respect, dat ze het zolang hebben volgehouden.

  Nogmaals, hartelijk dank voor al het harde werk. :'( :'( :'(

  (Hoop dat het een grap is)

  • Sherko Rachid

   Barasti xabareki naxosha.
   Hiwadarm sarkowtu bin,
   Jullie kunnen afscheid van ons nemen maar wij zullen nooit afscheid van jullie nemen, ik heb persoonlijk heel veel van azady.nl geleerd en respect voor achtergrond mensen van azady.nl

   • Dilan Bakir

    Jullie moeten niet stoppen!! het is netalsof metro niet meer uitgedeeld word in de trein!
    Is er geen andere mogelijkheid?

    Maar ik wens jullie toch heel veel succes en bednakt voor jullie inzet, doorzettingsvermogen en wat een talent jongens, om vrijwillig zo mooi werk 6 jaar lang te verrichten.

 2. hkurd

  Ik vind dit echt zo erg. Jullie waren 1 van mijn lievelings sites en stonden ook ergens bovenaan in mijn top 10. Heel erg jammer, bedankt dat jullie 6 jaar lang vrijwillig moeite hebben gedaan. Het was en is echt een goede site!

 3. dersim

  Echt?
  Dit komt echt onverwachts. Ik geloof wel dat er een goeie reden voor zal zijn, maar ik vind het echt jammer. Aan deze site heb je heel veel. Je leert er veel van.
  Ik hoop dat het nog veranderd….
  Zo niet, bedankt voor al het nieuws dat jullie brachten!

 4. Haribo

  jullie naiviteit heeft jullie de kop gekost. nergens op de wereld is er een onafhankelijke nieuwsmedium te vinden maar azady uit kurdistan wil bestaan uit vrijwillegers. wordt wakker dit is 2011. dat mensen niet geintresseert zijn komt omdat jullie ze niet geven wat ze willen maar wat ze nodig hebben.. dit accepteren ze niet

  wel jammer

 5. Koerdisch_Prins

  Ik vind het echt heeeeeeel erg jammer, s’morgens vroeg en s’avonds voor het slapen ging ik nog even op Azady, soms keek ik 3x in 10 minuten op Azady,

  Ik vind het echt jammer, Ik ben een universitair student, als jullie mijn hulp nodig hebben dan ben ik bereid om jullie een handje te helpen, zolang jullie maar niet sluiten.. Moet je nagaan over een maand geen Azady?,

  En als jullie echt geen ander beslissing nemen dan wil ik jullie harstikke erg bedanken voor jullie inzet!

  Groetjes K.

 6. Kurdistan-NL

  Dit kan niet zomaar, anders moet je de naam vrij geven, ik wil best een team opzetten die dat onafhankelijk mee verder gaan.

  We publiceren ook het nieuws van alle kanten en ook zeker onafhankelijk.
  http://twitter.com/kurdistannl

 7. mahfuz

  Al vele jaren is het vaak als een van de eerste wat ik deed naar azady.nl als ik op internet kom.

  Heel erg jammer dat jullie ermee gaan stoppen, het is een mooi en actueel website.

  Voor de rest wens ik jullie allemaal veel succes met jullie leven. Stel jullie inzet op prijs.

 8. Indigo

  Met grote teleurstelling neem ik dit bericht in ontvangst.
  Ik heb de motivatie gelezen en kan niets anders dan het genomen besluit respecteren.

  Ik vind het wel erg jammer, Azady was voor mij een leuke plek om te komen en om me te verdiepen in de kijk en visie van onze Koerdische vrienden.
  Het heeft vele malen geleidt tot discussies die denk ik beide kanten vaak inzichten gaf over het denken van de ander.

  Ik heb hier veel interessante mensen leren kennen en heb hier mijn kijk en visie op de Koerdische zaak aangepast op basis van dingen die ik van sommigen heb geleerd.

  Ik vind het dan ook erg jammer dat dit platform verdwijnt ook al zijn zoals gezegd de redenen meer dan begrijpelijk.

  Ik wens een ieder uit de redactie van Azady succes met hun studies en carrières, en wil bij deze mijn bewondering uitspreken, dat jullie naast jullie drukke dagelijkse leven, de moeite en de tijd namen om zo een platform voor ons jongeren op te richten en te beheren, dat zal veel tijd gekost moeten hebben.

  Voor de mensen hier met wie ik wel eens de discussie heb gevoerd.
  Het was fijn om met jullie van gedachten te wisselen ook al waren we het niet altijd eens. Los van wie gelijk heeft of wat de beste weg mag zijn, laten we hopen dat het bloedvergieten stopt en we insallah in de nabije toekomst,in vrede met elkaar leven.

  Mvg
  Indigo

 9. mahfuz

  Zou ook wel willen helpen, mocht ze zich bedenken. Echt jammer!

 10. Hiram-Abiff

  Heel erg jammer dat jullie er dan niet meer zijn… Onze strijd zal door blijven gaan..

  Bedankje voor iedereen die de moeite nam om de Koerdische vraagstuk te bekijken,

  Redactie van Azady zor zor soPas en nog maals HEEL ERG JAMMER!!

  Beji Kurdistan

  mvg

  Hiram Abiff

 11. Serok

  ikvind het echt jammer, azady was iets dat bij mij als homepage stond

  ikwil jullie zeer bedanken voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan en veel succes met jullie toekomst plannen.

  en nogmaals zeer jammer is er geen andere optie dan dit?

  mvg,

  R

 12. mara

  Erg jammer. Azady was de enige onafhankelijke Koerdische nieuwssite. Daardoor heeft het een onvergelijkbare, onvervangbare plaats voor ons. Ooit had Shanaz heel mooi verwoord wat Azady is : ” Wij zijn de kleur wit van de Koerdische vlag” had zij gezegd.
  Koerden hebben absoluut zo’n website nodig waar alle Koerden dichterbij elkaar komen door juiste, onafhankelijke nieuwsvergaring. Azady-medewerkers hebben zich ethisch als ware journalisten gedragen.
  Wij hebben geen website’s nodig die zinnen gebruiken als “Christenen mogen de Koerden dankbaar zijn”. (Alsof wij beter zijn en meer recht hebben op Koerdistan) En wij hebben geen website’s nodig die elk bericht eerst aan hun politieke partij laten goedkeuren.
  Kortom Azady heeft meer betekend voor ons. Hopelijk zullen zij zich bedenken en hun besluit heroverwegen.

  Mvg

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes