Noord-Ierse bedrijven op handelsmissie in Zuid-Koerdistan

Foto: private.ecit.qub.ac.uk

BELFAST – Vertegenwoordigers van zeventien bedrijven uit Noord-Ierland zijn in Zuid-Koerdistan op een handelsmissie. De reis is georganiseerd door Invest Northern Ireland (Invest NI).

Het Invest NI heeft een reis georganiseerd voor zeventien bedrijven uit Noord-Ierland naar Zuid-Koerdistan. Tijdens deze reis zullen vertegenwoordigers van de bedrijven investeringsmogelijkheden bekijken in Zuid-Koerdistan.

De zeventien bedrijven zijn werkzaam in verschillende branches, waaronder beveiliging, architectuur, techniek en onderwijs. Een van de bedrijven is het Melfast Metropolitan College (BMC). Maura Lavery van het BMC hoopt internationale studenten aan te trekken in Zuid-Koerdistan. Ook wordt gedacht aan het bieden van “train de trainer”-programma’s op deelgebieden waar expertise ontbreekt in Zuid-Koerdistan.

Vertegenwoordigers van de zeventien bedrijven reisden af naar Hawler voor ontmoetingen met de ambtenaren van de Koerdische Kamer van Koophandel, aannemers en educatieve instellingen. Noel Johnston van het Azië-handelsteam van de Invest NI gaf aan dat deze eerste reis vooral bedoeld is om relaties te aan te gaan. Hij verwacht dat sommige bedrijven al kunnen beginnen met zakendoen.

Hiervoor reisde een Koerdische delegatie af naar Belfast om handelsrelaties met Noord-Ierland te bespreken.

Bron: Azady.nl, BBC

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=15989

Geplaatst door op 11 Jan 2011. Gearchiveerd onder Economie, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

1 reactie voor “Noord-Ierse bedrijven op handelsmissie in Zuid-Koerdistan”

  1. PlanetRose

    Echt leuk om te horen :)

    (Nu moet ik weer denken dat Azady gaat sluiten. :'( waar moet ik dan dit soort nieuws horen. Ga Azady echt missen)

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes