Britse parlementariërs spannen zich in voor Halabja

Foto: Kurdish Globe

HALABJA – Een groep Britse parlementsleden, die op bezoek zijn in Koerdistan, zeggen te willen werken aan het internationaal erkend krijgen van de genocide dat in Halabja heeft plaatsgevonden.

De Britse delegatie bestond uit parlementsleden Nadhim Zahawi, Robert Halfon, Gary Kent, Clement Jones (directeur van Arbeidsvrienden van Irak), journalist John McTernan en anderen. De groep, die te gast was bij het Koerdische parlement, werd vergezeld door VK-vertegenwoordiger van de Regionale Reering van Koerdistan (KRG) Bayan Sami Abdul Rahman.

De delegatie vertelde ten einde van hun zesdaagse bezoek in een persconferentie in Hawler (Erbil) dat ze zullen streven de genocide van Halabja bij de wereld bekend te maken. “Ons bezoek naar Halabja was het meest roerende onderdeel van onze reis,” zei Zahawi. “Eém van de actiepunten die we meenemen naar ons parlement is om te verzekeren dat de kwade gebeurtenissen van 16 maart 1988 in Halabja erkend worden als genocide door de hele wereld.”

De groep ging ook naar Halabja als onderdeel van hun tour door het zuiden van Koerdistan, naast bezoeken aan Dohuk, Hawler en Slemani. In Halabja ontmoetten ze overlevenden van de chemische bombardementen in 1988.

Bron: Azady.nl, Kurdish Globe

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16100

Geplaatst door op 13 Jan 2011. Gearchiveerd onder Internationaal, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes