Ocalan: per maart kan ik mij terugtrekken

Foto: hevallo.blogspot.com

IMRALI – De leider van de Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK), Abdullah Ocalan, laat weten dat hij zich per maart kan terug trekken, indien zich tot die tijd positieve ontwikkelingen voordoen.

De PKK houdt zich momenteel aan een wapenstilstand die tot maart zal duren. Deze is volgens de partij ingesteld om de Turkse regering ruimte te bieden vreedzame stappen te ondernemen in de zoektocht naar een oplossing voor de ‘Koerdische kwestie’ in Turkije.

Ocalan heeft in een verklaring laten weten dat als er, naar zijn mening, goede constructieve stappen zijn ondernomen in de richting van een gefundeerde oplossing en een tegemoetkoming van zijn eisen door de Turkse regering, hij zich terug zal trekken uit het politieke onderhandelingsproces. Hij meent dat de totstandkoming van een vertrouwensovereenkomst tussen de PKK en de Turkse regering er toe zal leiden dat de verkiezingen die dit jaar zullen volgen, zonder wrijvingen zullen verlopen.

Koerdische Hammas

In zijn verklaring stelde Ocalan ook dat de Koerdische Hizbullah er op gericht was zich te ontwikkelen tot een “Koerdische Hammas”-beweging en riep hij de Koerden op om hun zelfverdedigingssysteem verder te ontwikkelen en te versterken.

Bron: Azady.nl, ANF

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16165

Geplaatst door op 14 Jan 2011. Gearchiveerd onder Internationaal, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

3 reacties voor “Ocalan: per maart kan ik mij terugtrekken”

 1. PlanetRose

  Welke Turk verzint al deze onzin, als Ocalan het niet zelf is?

 2. Hiram-Abiff

  ik geloof ook niet dat het zijn woorden zijn, ik geloof er zoiezo niet in dat de turkse regering hem vrij laat spreken…

  mvg

 3. Hiram-Abiff

  Dit is Grote onzin:

  *In zijn verklaring stelde Ocalan ook dat de Koerdische Hizbullah er op gericht was zich te ontwikkelen tot een “Koerdische Hammas”-beweging en riep hij de Koerden op om hun zelfverdedigingssysteem verder te ontwikkelen en te versterken.

  Koerdische Hammas zal er NOOIT komen dat willen turken wel in onze schoen schuiven..

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes