18 Koerdische jongeren staan terecht in Duitsland

Foto: ANF

STUTTGART – In het Duitse Stuttgart staan achttien Koerdische jongeren terecht voor een ‘wraakaanval’ die zij in mei vorig jaar uitvoerden op Turks nationalistische stadsgenoten.

Achttien Koerdische jongens met de Turkse, Iraanse en Duitse nationaliteiten en leeftijden tussen de 20 en 27 jaar, staan in Stuttgart terecht voor een wraakactie die zij in mei vorig jaar uitvoerden op Turkse stadsgenoten. In juni werden zij na een uitgebreide zoektocht door de Duitse politie opgepakt. Donderdag 13 januari is het proces tegen negen van de jongens, die 22 jaar of ouder zijn, in Stuttgart van start gegaan.

De verdachten worden door de rechtbank er van beschuldigd een wraakactie uitgevoerd te hebben op Turkse nationalisten, door wie zij op 1 mei in een bar in Nürtingen beledigd en vernederd werden. De achttien jongens, afkomstig uit zowel Noord- als Oost-Koerdistan zouden op 8 mei besloten hebben wraak te nemen op de Turken. Bij de wraakaanval raakten vier Turken zwaar gewond en liep de bar waar zij zich op dat moment bevonden materiële schade op.

Het Duitse Openbare Ministerie eist een celstraf van drie tot vijf jaar tegen de jongens. Het proces trekt veel publieke aandacht. Bij de zitting van de rechtbank wilden tweehonderd mensen aanwezig zijn om “mentale steun te verlenen aan de jongens”. Na een veiligheidscontrole werden honderd van hen tot de zaal toegelaten.

Het proces tegen de overige negen jongens, die onder de 22 jaar oud zijn, zal op 17 januari in Stuttgart van start gaan.

Bron: Azady.nl, ANF

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16177

Geplaatst door op 15 Jan 2011. Gearchiveerd onder Internationaal, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes