Steun voor enige balletschool Zuid-Koerdistan vanuit Noord-Koerdistan

Foto: balletendans.ning.com

HAWLER – De pasopgerichte cultuurgroep ‘2010+’ uit Noord-Koerdistan zal de enige balletschool van Zuid-Koerdistan financiële hulp velrenen, in een poging om culturele samenwerkingsverbanden tussen Noord- en Zuid-Koerdistan te versterken.

In een verklaring heeft cultuurgroep 2010+ laten weten dat zij de banden tussen Noord- en Zuid-Koerdistan willen versterken. Zij menen dat de economische banden de laatste tijd een snelle positieive ontwikkeling ondervinden. De overgebleven lacune in de culturele samenwerking willen zij opvullen aan de hand van activiteiten georganiseerd door hun groep.

Als eerste activiteit van deze onderneming zal de groep twee contemporaine dansvoorstellingen geven in de zetel stad Hawler eind januari. De inkomsten van deze voorstellingen zullen geschonken worden aan de enige balletschool van Zuid-Koerdistan in Slemani.

De voorstellingen worden gesponsord door bedrijven en verkrijgt ook stein vanuit de Zuid-Koerdische Ministeries van Cultuur, Sport en Jeugd & Educatie.

Bron: Azady.nl, AKnews

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16184

Geplaatst door op 15 Jan 2011. Gearchiveerd onder Kunst & Cultuur, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

1 reactie voor “Steun voor enige balletschool Zuid-Koerdistan vanuit Noord-Koerdistan”

  1. PlanetRose

    Ik houd niet zo van ballet maar dit is echt cool.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes