Executie Huseyin Xizri voltrokken

Foto: ANF

URMIYE – Iran executeert een gevangenen die beschuldigd wordt lid te zijn van de Partij voor het Vrije Leven van Koerdistan (PJAK). De identiteit van de gevangenen is niet vrijgegeven, bronnen vermelden dat het om de Oost-Koerdische Huseyin Xizri gaat.

Iraanse autoriteiten hebben verklaard een lid van de PJAK die zes jaar geleden vast werd gezet en berecht voor de moord op een Iraanse grenswacht, geëxecuteerd te hebben. De identiteit van de gevangene is niet vrijgegeven.

Volgens de Mensenrechten Activisten Website Hrna zou het gaan om de Oost-Koerdische Huseyin Xizri, die in de ochtenduren van vandaag geëxecuteerd zou zijn in Urmiye.

Xizri zal de achtste Koerdische politieke gevangenen zijn om door Iran geëxecuteerd te worden. Op dit moment bevinden zich in Iraanse gevangenissen nog zestien Koerdische activisten zich in een dodencel, in afwachting van hun executie.

Bron: Azady.nl, ANF, HRNA

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16211

Geplaatst door op 15 Jan 2011. Gearchiveerd onder Maatschappij, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

2 reacties voor “Executie Huseyin Xizri voltrokken”

  1. PlanetRose

    Jeez, zijn die debielen blind ofzo. Hun beleid is gewoon onmenselijk, logisch dat men activist word of tegen hun beleid word. Iraanse beleid sucks!

  2. proturk

    Als Turkije dit gedaan had was er hier een hel gebroken met 1000 reacties lol

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes