Massagraf aangetroffen in Duhok

Foto: PNA

DUHOK – In Het Soriya dorpje, niet ver van Zaxo (Zuid-Koerdistan) is een massagraf aangetroffen dat de botten van 39 mensen bevat. De schuldige voor de dood van deze mensen is nog in leven.

Volgens de woordvoerder van de Koerdische Ministerie van Martelaren en Anfal Slachoffers, Fuad Othman, is in Duhok in een massagraf het stoffelijk overschot van 39 moslims en christenen aangetroffen. Het Hoger Gerechtshof van Irak heeft een speciaal dossier geopend voor de zaak en doet onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers.

De massagraf zou het stoffelijk overschot bevatten van 39 dorpsbewoners die om het leven zijn gekomen onder het Baath-regime op 19 augustus 1969. Een commandant van het leger van het voormalige regime zou willekeurig het vuur hebben geopend op de dorpsbewoners, waarbij 29 christenen en tien moslims om het leven kwamen. De slachtoffers zouden uiteindelijk massaal in één graf zijn begraven.

De beul is bekend

Othman verklaart dat de “beul” nog steeds in leven is, maar dat zijn locatie onbekend is. Hij geeft aan dat tot een arrestatie van deze persoon plaats heeft gevonden, zijn naam niet bekend zal worden gemaakt.

Omtrent de kwestie is een zaterdag officieel een zaak geopend bij het Hoger Gerechtshof van Irak. De autopsieresultaten die in de recente maanden zijn geboekt, zijn als bewijsstukken bij het Hof ingediend.

Bron: Azady.nl, PNA, AKnews

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16228

Geplaatst door op 16 Jan 2011. Gearchiveerd onder Koerdistan, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

1 reactie voor “Massagraf aangetroffen in Duhok”

  1. Haribo

    doodstraf

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes