Barzani niet naar Bagdad, Salih wel

Foto: PNA

HAWLER – De voorzitter van het presidentiële kantoor van Zuid-Koerdistan wijst de beweringen dat president Massoud Barzani in de volgende paar dagen een bezoek aan Bagdad zal brengen af. Premier Barham Salih bevindt zich echter wel in de Iraakse zetelstad.

Berichtgevingen vermeldden dat de president van Zuid-Koerdistan, Massoud Barzani, een bezoek zou brengen aan het Iraakse parlement in Bagdad, om te overleggen over problemen die zich voordoen omtrent de kabinetsformatie, met name de toewijzing van de Nationaleveiligheidsposten en het budget voor Zuid-Koerdistan. Fua’sd Hussein, de voorzitter van het presidentiële kantoor in Hawler heeft echter verklaart dat hier geen sprake van is.

Premier Barham Salih

De premier van Zuid-Koerdistan, Barham Salih, is zaterdag avond echter wel richting Bagdad vertrokken. Verwacht wordt dat de premier in overleg zal treden met de Iraakse premier Nouri al-Maliki over de problemen die zich voordoen, met name de discussie over het budget voor Zuid-Koerdistan.

Het algemene budgetvoorstel voor Irak van het komende jaar stelt voor het budget voor Zuid-Koerdistan te reduceren. Koerdische parlementsleden protesteren hier echter tegen, aangezien Koerdistan volgens de regelgeving recht heeft op 17% van het nationale Iraakse budget.

Bron: Azady.nl, AKnews

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16234

Geplaatst door op 16 Jan 2011. Gearchiveerd onder Internationaal, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes