Ibo verkiesbaar voor Turkse parlement

Foto: turkcemuzik.com

ISTANBOEL – De populaire Koerdische zanger Ibrahim Tatlises, in de volkmond ook wel bekend als Ibo, waagt zich nogmaals in de politiek. Tatlises zegt mee te willen doen aan de komende Turkse parlementsverkiezingen.

In de Turkse late-night programma ‘Beyaz Show’ heeft Ibrahim Tatlises verklaart zich verkiesbaar te willen stellen voor de Turkse parlementsverkiezingen van 2011.

In 2007 waagde Tatlises zich al eerder in de politiek door zich kandidaat te stellen voor de Jonge Partij (Genç Parti) vanuit Istanboel. De partij wist echter niet genoeg stemmen te behalen om de kiesdrempel te overschrijden en kreeg zodoende geen zetels in het parlement.

Vanuit Rîha

Ook tijdens de verkiezingen van dit jaar wil Tatlises zich verkiesbaar stellen vanuit zijn geboortestaat Rîha (Şanlıurfa). Of dat wederom in naam van de Jonge Partij zal zijn, staat nog niet vast. In het programma geeft Tatlises wel verklaart dat hij er niets voor voelt om in de oppositie terecht te komen. “De oppositie is geen plek voor mij. Ik moet plaatsnemen in de machthebbende partij, alleen dan zal ik goed kunnen presteren.”, aldus de zanger.

Geruchten doen na deze uitspraak te ronde dat Tatlises zich mogelijk zal aansluiten bij de huidige regeringspartij, de islamitische Gerechtigheid- en Ontwikkelingspartij (AK-parti).

Bron: Azady.nl, Rizgarî

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16253

Geplaatst door op 16 Jan 2011. Gearchiveerd onder Maatschappij, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes