Peshmerga’s buitengesloten van wapencontracten met VS

Foto: Usmilitary.com

HAWLER – Irak heeft een contract ter waarde van 13 miljard euro ondertekend met de Verenigde Staten over de aankoop van geavanceerde wapens. De Koerdische Peshmerga-strijdkrachten van de Regionale Regering van Koerdistan (KRG) mogen geen gebruik maken van deze wapens. Dat stelt de woordvoerder van het Iraakse Ministerie van Defensie.

 “De nieuwe wapens zijn niet voor de Koerdische strijdkrachten”, aldus Mohammad Askari zei. “Onder deze wapens vallen onder andere vliegtuigen, helikopters, raketten, schepen en andere lichte wapens.” Het contract zou tot 2013 gelden.

Jaafar Mustafa van het Ministerie van de Peshmerga-strijdkrachten verklaarde dat zij geen onderdeel zijn van het Iraakse Ministerie van Defensie en dat zij daarom worden uitgesloten.

Om de Koerdische strijdkrachten te voorzien van wapens moet dit aangeschaft worden met het budget van 17 procent van de nationale Iraakse begroting. Mustafa merkt echter op dat hier vooralsnog niets van is uitgekeerd. Volgens Mustafa werd vier jaar geleden besloten dat de Iraakse regering de Koerdische strijdkrachten een budget geeft.

Bron: Azady.nl, Peyamner

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16278

Geplaatst door op 17 Jan 2011. Gearchiveerd onder Koerdistan, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 reacties voor “Peshmerga’s buitengesloten van wapencontracten met VS”

 1. ikkeniethoor

  Werken ze tegenwoordig met EURO in de VS ??

 2. Haribo

  het zal wel dollar zijn..

  maar dit is heel goed.. dit is ook precies wat wij willen.. hoe meer ze ons buitensluiten hoe meer redenen wij hebben om af te scheiden.. de bal ligt bij ons en we hebben er recht op

 3. PlanetRose

  Waar the hell sloeg dat ene artikel op waarin Koerdische strijdkrachten in Ierland werden getraind.

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes