Zuid-Koerdistan: overschot aan medewerkers bij de regering

Foto: Vgistix.com

HAWLER – Een belangrijke reden voor de ontevredenheid onder werknemers in Zuid-Koerdistan is niet lage salarissen, het ontbreken van promoties, ongemakkelijk werkomgevingen of een gebrek aan werkzekerheid. Het is de overschot aan werknemers. Dat zegt Anwar Abdullah, een real-estate zakenman.

Abdullah denkt dat werknemers ellendig zijn, niet omdat ze het druk hebben, maar omdat er op elke afdeling een groot aantal medewerkers ‘werkzaam’ is en dat is meer dan nodig. “Vele van hen kijken verveeld, beantwoorden mensen nauwelijks en lachen niet.”

De zakenman geeft als voorbeeld de noodzaak van een warm ontvangst binnen een bedrijf. “In elk bedrijf staat de receptie als het boegbeeld voor dat bedrijf. Of deze nou goed of slecht is. Bij de bedrijven hier zijn meestal meer dan twee receptionisten aanwezig die amper spreken.”

Niets te doen

Zo zegt Layla Nooradin (25), een ambtenaar: “Toen ik de baan van de overheid kreeg, zat ik vol energie en ideeën. Maar nu zie ik mijn werk als het meest saaie in mijn leven want er is niets dat ik kan doen. Ik zit en praat met mijn collega’s.” Ze voegde eraan toe dat haar afdeling slechts vijf mensen nodig heeft, maar dat er meer dan vijftien in dienst zijn.

Economische deskundigen zijn ernstig bezorgd over het bestaan van een groot aantal werknemers bij de overheid. Ze zeggen dat de regering de lonen betaalt met de algemene begroting in plaats van het te investeren in projecten.

Geen loyaliteit

Abdullah kaart tevens aan dat medewerkers geen loyaliteit voelen tegenover hun werk, omdat ze niet betrokken zijn bij de besluitvorming en suggesties voor verbetering. “Duizenden onderzoekers hebben aangetoond dat ontevredenheid met het werk leidt tot gebrek aan productiviteit en prestaties”, aldus Abdullah.

Bron: Azady.nl, Peyamner, Kurdish Globe

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16283

Geplaatst door op 17 Jan 2011. Gearchiveerd onder Economie, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes