Dicle Univeristeit biedt studie Koerdische taal en literatuur aan

Foto: AKnews

AMED – De Faculteit der Letteren van Dicle Universiteit te Amed (Diyarbakir) zal met in gang van volgend jaar de studie Koerdische taal en literatuur bieden aan haar studenten in het pasopgerichte taalinstituut van de universiteit.

Dicle Universiteit heeft te weten gegeven met ingang van volgend jaar de studie Koerdische taal en literatuur aan te bieden op haar faculteit. Op dit moment kan deze studie in Noord-Koerdistan op slechts twee andere universiteiten gevolgd worden, op de Universiteit van Mêrdîn (Mardin) en Alparslan Universiteit te Mûş.

Prof. Dr. Sabri Eyigün, de rector magnificus van de universiteit, maakte bekend dat de nieuwe afdeling van de Faculteit der Letteren lessen in zowel het Kurmanci als het Zazaki zal aanbieden, twee dialecten van de vijf Koerdische hoofddialecten.

Volgens Eyigün is de oprichting van het taalinstituut compleet en is een aanvraag ter goedkeuring ingediend bij de Turkse Ministerie van Hongeronderwijs voor de toelating van studenten met ingang van het volgende collegejaar, dat in september 2011 zal aanvangen.
    
Bron: Azady.nl, Aknews

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16309

Geplaatst door op 20 Jan 2011. Gearchiveerd onder Kunst & Cultuur, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

1 reactie voor “Dicle Univeristeit biedt studie Koerdische taal en literatuur aan”

  1. PlanetRose

    Echt nice!

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes