KRG compenseert schade door Turkse en Iraanse leger

Foto: PNA

HAWLER – De Regionale Regering van Koerdistan zal dorpsbewoners die getroffen zijn door het Turkse en Iraanse leger en hierbij materiële schade opliepen, compenseren.

De bombardementen die het Turkse en het Iraanse leger met enig regelmaat uitvoeren op de grensgebieden met Zuid-Koerdistan, hebben tot nu toe veel schade gebracht aan de dorpen in het gebied. Het betreft hier niet alleen materiële schade, ook dorpsbewoners zijn omgekomen bij de bombardementen.

Door de instabiliteit in het grensgebied, hebben vele dorpsbewoners hun huis en land ingeruild voor tenten. Onder leiding van premier Barham Salih heeft de Regionale Regering van Koerdistan een commissie ingesteld om de toestand van de dorpelingen te beoordelen, de schades in te schatten en hen met materiële compensaties tegemoet te komen.

Een woordvoerder van de commissie laat weten dat de commissie de getroffen gebieden persoonlijk zal bezoeken en in samenwerking met plaatselijke hulporganisaties een schatting van de toegedane schade zal maken. Vervolgens zal teruggerapporteerd worden aan de premier en zal de schade van de burgers tegemoet gekomen zal worden.

De missie van de commissie is van start gegaan in Duhok.

Bron: Azady.nl, Peyamner

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16318

Geplaatst door op 20 Jan 2011. Gearchiveerd onder Koerdistan, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

4 reacties voor “KRG compenseert schade door Turkse en Iraanse leger”

 1. ikkeniethoor

  En zo iets positiefs word niet geschreven door kawa ali, schijnheilig kind

  • PlanetRose

   @ Ikkeniethoor

   Aan de ene kant is het goed van KRG maar aan de andere kant moeten ze ook duidelijk laten weten dat ze zulke handelingen niet tolereren van Turkey/Iran.

 2. smurf

  goed van krg!
  jammer dat ze achter iran en irak aan moeten opruimen…

 3. PlanetRose

  Damn, ik weet met 100% zekerheid als ik aan de macht was in Koerdistan, dan zou ik ervoor zorgen dat het internationaal komt dat ik zoiets niet permiteer van die landen waarbij onze burgers omkomen.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes