Zebari: PJAK is een terroristische organisatie

Foto: Wikipedia

HALWER – In een persconferentie tussen de Iraakse en Iraanse Ministeries van Buitenlandse Zaken bestempelde Hoshiar Zebari de Partij voor het Vrije Leven van Koerdistan (PJAK) als een terroristische organisatie. Na veel kritiek vanuit de Koerdische maatschappij, ontkent Zebari echter zijn uitspraak. 

Door Kawa Ali
 
Ali Akbari, de Minister van Buitenlandse zaken van Iran, heeft op 5 januari 2011 een bezoek gebracht aan Irak. Tijdens een persconferentie dat met hem en de Koerdische minister van Buitenlandse Zaken van Irak, Hoshiar Zebari, gehouden werd bestempelde Zebari de PJAK als een terroristische organisatie. Volgens Zebari zou Irak het niet toelaat dat zijn grond gebruikt wordt door onbevoegden voor hun eigen doeleinden.
 
PJAK uit ongenoegen
 
Niet lang nadat deze uitspraak in de media verscheen, werd kritiek geuit tegenover de Koerdische minister voor het maken van deze bewering. Ook de PJAK reageerde op de uitspraak met een persverklaring waarin de uitspraak van de minister kwalijk werd genomen.
 
Zebari ontkent
 
Zebari heeft na het bekend worden van dit nieuws en het ontvangen van kritiek vanuit de Koerdische maatschappij, verklaard de PJAK geen terroristische organisatie genoemd te hebben. “Ik heb de PJAK geen terroristische organisatie genoemd. Deze beweringen worden op mij naam in de media gebracht en zijn absoluut nergens op gebaseerd”, laat de minister weten.
 
Şerzad Kemanger, een woordvoerder van de PJAK, reageert op de ontkenning van Zebari. Hij laat weten dat ook de PJAK via de media achter deze beschuldiging was gekomen. “We voelden ons beledigd, wij gaan immers te werk voor een vrijheid in Koerdistan en verwikkelen onszelf te nimmer in terroristische activiteiten”, aldus de woordvoerder.
 
Bron: Azady.nl, ANF, Dengeroj.com, Hawlati

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16365

Geplaatst door op 20 Jan 2011. Gearchiveerd onder Internationaal, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

3 reacties voor “Zebari: PJAK is een terroristische organisatie”

 1. Haribo

  schaam je kawa schaam je

 2. ikkeniethoor

  Haribo
  21/01/2011 – 17:42

  Vergelijk zo iemand als je schoenzool, wat moet je er mee, alleen op lopen toch ?

 3. smurf

  ok sorry maar echt dit bericht heb ik op tien andere plekken ook gelezen
  valt me op dat het steeds de twee zelfde mensen zijn die die berichten door kawa ali afkraken?

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes