Koerdistan viert verjaardag Iraakse leger

Foto: zimbio.com

HAWLER – De verjaardag van het Iraakse leger is ook in Zuid-Koerdistan een nationale feestdag. Dit jaar verklaarde de Regionale Regering van Koerdistan de 90ste verjaardag van het Iraakse leger een officiële feestdag.

 Door Kawa Ali
 
Op 6 januari 2011 heeft het Iraakse leger haar 90 jarige bestaan gevierd. Deze viering werd ook door het Koerdische parlement in Hawler verwelkomd en tot een officiële feestdag verklaard. In een interview met de Koerdische krant Awene meldt Twana Ahmad, een vertegenwoordiger van de KRG, dat “6 januari de dag van het Iraakse leger is en daarom als een officiële vrije dag wordt gezien. Alle overheidsinstanties in Koerdistan Regio zijn dan ook gesloten.”
 
Kritiek vanuit het volk
 
Het Iraakse leger werd op 6 januari 1921 opgericht. Sindsdien wordt deze dag ieder jaar weer herdacht. Critici uiten hun ongenoegen tegenover de participatie van de Koerdische regering aan deze herdenking. Als reden hiervoor wijzen zij naar wat geschiedde heeft tussen Koerden en het Iraakse leger. Sinds haar bestaan heeft het Iraakse leger, met de meeste toedracht onder het regime van ex-dictator Saddam Hussein, duizenden Koerden van het leven beroofd en 4500 Koerdische dorpen met de grond gelijk gemaakt of geëvacueerd. Critici vinden het onaanvaardbaar dat de KRG de verjaardag van iets wat Koerden leed heeft veroorzaakt als nationale feestdag aanvaarden.
 
 
Bron: Awene, Klawrojna

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16369

Geplaatst door op 20 Jan 2011. Gearchiveerd onder Koerdistan, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

2 reacties voor “Koerdistan viert verjaardag Iraakse leger”

  1. ikkeniethoor

    14 dagen te vroeg gepubliceerd ????

    Mensen gaan voor uit, en niet achteruit.

  2. PlanetRose

    Dit is te triest voor woorden. Ik weet nu al dat als ik ooit op 6 jan ergens in Koerdistan ben en iemand het zie vieren, ik diegene iets aan ga doen. Alle nachtmerries die diegene ooit heeft gehad zullen niks zijn vergeleken met wat ik ze aan ga doen. ;)

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes