KDP zet Kamal Kerkuki onder druk zijn functie neer te leggen

Foto: Hawlati

HAWLER – De Democratische Partij van Koerdistan (KDP) heeft besloten Kamal Kerkuki te doen aftreden als parlementsvoorzitter van de Zuid-Koerdische regering. Een lid van de Patriottische Unie van Koerdistan (PUK) zal in zijn plaats voor deze functie aangesteld worden.

Door Kawa Ali

De KDP heeft besloten om Kamal Kerkuki, lid van hun eigen partij, terug te laten trekken uit zijn functie als parlementsvoorzitter. Arselan Baiz, lid van de PUK zou in zijn plaats als parlementsvoorzitter aangesteld worden. Dat melden de Koerdische kranten Linvinpress en Hawlati.

Het voorgaande zou echter vraagtekens zetten bij de functie van Barham Salih, PUK lid, als premier van Zuid-Koerdistan. In Zuid-Koerdistan is immers overeengekomen dat de prominente regeringsfuncties in gelijke maten verdeeld zullen worden over de regeringspartijen KDP en PUK. Met het aftreden van een KDP kandidaat en aantreden van een PUK lid als parlementsvoorzitter, ontstaat een disbalans in deze verdeling.

Bron: Azady, Hawlati , Lvinpress

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16424

Geplaatst door op 21 Jan 2011. Gearchiveerd onder Koerdistan, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

17 reacties voor “KDP zet Kamal Kerkuki onder druk zijn functie neer te leggen”

 1. Haribo

  rot op met je propaganda kawa.. het feit dat ze jij mg schrijven voor azady verklaard meteen waarom ze er mee gaan stoppen volgende week

 2. smurf

  wie is die kawa dan..??

  en azady stopt niet volgende week…maar volgende dag
  ze stoppen morgen toch?!

 3. ikkeniethoor

  Haribo
  21/01/2011 – 14:06

  Bra, die gast heeft haat in zijn hart, het komt er niet uit tot dat hij zich zelf voor schut zet, het is een lage actie van azady om deze AMATEUR die deze nieuwsberichten schrijf/publiceer.

  Azady mag stoppen van mij.

  smurf
  21/01/2011 – 14:17
  wie is die kawa dan..??

  Dat is die serdast usman hier op azady

 4. Haribo

  kawa ali heeft lange tijd hier gepost en op azady.. hij posten met kawa ali maar nu hij schrijft voor azady is hij sardasht usman.. hij verwijdert posts die hem niet bevallen en zelf schend hij alle regels van de website waar hij zelf voor schrijft

  hij is de grootste terrorist die hier op aarde loopt.. kawa ali zal vast zijn echte naam niet zijn.. ik hoop het niet voor hem tenminste..

  dat hij voor azady schrijft laat al zien hoe laag deze website is..

  allleen propaganda maken tegen kurdistan.. en nu ze weten dat ze gaan stoppen jeukt zijn kontje om nog de laatste paar propaganda artikeltjes te verspreiden..

 5. Haribo

  en ik ben blij dat deze site stopt met bestaan.. LEKKER VOOR JULLIE

 6. smurf

  ja hallooooo haribo
  ok 1 ik weet niet of het waar is dat het die sardasht usman is, maar omdat je zo para wordt hier zal ik het geloven
  2. je zit dingen te lullen van dat hij dingen verwijdert enzo maar ik zie zijn naam voor het eerst hier
  ik denk niet dat hij dan ooit alle berichten heeft kunnen verwijderen. echt is echt geen admin ofzo wtf lul jij zo in een keer para boos worden. had zelf azady gemaild ofzo
  zo overdrijven en boos worden, schrijft zelf ofzo dan damnnn

 7. PlanetRose

  Wow, verwarrende conversation hierzo….

 8. PlanetRose

  Wel jammer dat Azady gaat stoppen…. :(

 9. sardasht usman

  @ iedereen,

  Slaw hawreyaan, Chonn bashn,

  ik wou eigenlijk niet reageren op sommige reacties hier, maar ja de reden dat ik nu doe is om verwarring te voorkomen.

  Ik ben geen admin van azady of schrijver. En ik kan niks verwijderen of toevoegen.

  Ik ben net alles jullie een bezoeker die hier en daar een reactie achter laat niks meer en niks minder. en heb erg naar mijn zin gehad om reacties achter te laten, tuurlijk liep het soms uit de hand, maar uiteindelijk we zijn allemaal over eens dat het erg jammer is dat azady dicht gaat. en dat is een teken dat we allemaal hier leuk vonden.

  De reden dat ik sardasht usmans naam gebruik dat is uit respect en eer voor sardasht usman, want volgens mij is nu wel duidelijk dat ik kawa ali ben en heb vaak genoeg gezegd. Nogmaals ik ben geen admin.

  maar ja. hoe dan ook we hebben samen toch een mooie tijd beleefd bij azady en ik vind ook jammer dat het dicht gaat, verder hoop ik dat wel nog blijven door gaan met onze discussies op een nette manier op deze paar siten, zo als rudaw en azady, als ik niet mis heb, azady blijft wel open maar er komt geen nieuwe artikelen bij. Anders maken we toch een nieuwe site open en nodigen we iedereen weer uit als admin, schrijver, reacaties en zvoort, die turken en arabieren hebben honderden siten in nederland, waarom kunnen wij niks.

  en wat deze laatste artikels betreft, de bron waar ik vandaan heb staat duidelijk bij, dus bewijs mijn ongelijkheid in plaats dat je uitscheld.

  Groetjes, bljif reageren he….

  • PlanetRose

   OMG! Ik wil je handtekening hebben, ook van de andere staff van Azady.nl :D

   Niet te geloven, ik ben gwn fan van jullie. Hahah lol.

 10. zoidberg

  Voor alle duidelijkheid: Deze Kawa Ali heeft alleen een bericht vertaald van Hawlati en Lvinpress. Je kan niks op deze jongen verschuiven. Het bericht is simpelweg waar! Haribo is alleen boos, omdat zijn werkgever (Barzani) hem ontslaat omdat hij voortaan niet op azady imago van Barzani mag schoonmaken. Ik heb 1 vraag: wie moet straks na azady Harboachtigen op hun plekjes zetten?

 11. ikkeniethoor

  zoidberg
  21/01/2011 – 23:28

  ( Voor alle duidelijkheid: Deze Kawa Ali heeft alleen een bericht vertaald van Hawlati en Lvinpress. )

  En dit is werk van PROFESSIONALS ??? Google vertaling is ook niet moeilijk om mee te werken.

  Zet zelf een collum in elkaar inplaats van een andere site af kijken. Ben je het met me eens of niet ?

 12. smurf

  google vertaling vertaalt geen koerdische slimpie….

  met andere woorden: als je dat origineel uit Hawlati niet kunt lezen (zoals ik bijvoorbeeld), zul je nooit op het bericht komen
  Ik vind het een public service waar ik Kawa Ali dankbaar voor ben.

  dus nee ik ben het niet met je eens

 13. ikkeniethoor

  smurf
  22/01/2011 – 15:53

  Volgens mij moet je goed nadenken, die Koerdische krant Hawlati, en Livinpress publiceren ook nieuwsberichten in het ARABISH wat je ook in het Koerdish kan lezen, dus jij wil zeggen dat Google vertaling geen arabish ondersteund, ga maar eens goed kijken, slimpieee

 14. smurf

  kijk, hieronder een voorbeeld uit Hawlati in het Arabisch:

  Dan is ook de speciale vertegenwoordiger van de Verenigde Naties in Irak, Ad Melkert bomaanslagen die sloeg donderdag en Karbala doodde meer dan 200 doden en gewonden, vooral vrouwen en kinderen. Melkert benadrukt dat respect voor de diversiteit van Irak is de voornaamste kracht die duwt het land zijn inspanningen om een solide democratie en een pluralistische samenleving, ook voor alle vast te stellen.
  Melkert sprak zijn ernstige bezorgdheid uit over de aanhoudende aanvallen tegen bepaalde groepen in Irak en die gericht tegen de veiligheidstroepen en de regering en politieke figuren

  moet jij ook moeite doen om te begrijpen wat er staat?
  Ik geef een voorkeur aan berichten als bovenstaande. Niets fout mee als dat door iemand gedaan wordt…

  maar afgezien van wat jij bijvoorbeeld nu mijn luiheid zult noemen omdat ik geen zin heb iets paar keer te herlezen tot ik volledig vat waar het over ging zij
  -niet alle berichten in arabisch vertaalt terug te vinden
  -hoe gaan mensen die het niet spreken aan dingen in kurmanci te lezen krijgen? sommige zenden uit in turks maar translate doet er echt niet veel goeds mee. en de engelse bronnen zijn karig met amper berichten. of moeten ze maar settlen voor turkse engelstalige propaganda
  Voorbeeld van firat news:

  Het aanpakken van duizenden mensen bijeen in de vierkante ring DTK co-voorzitter Ahmet Turk, het versterken van de eenheid en allianties, “de Democratische Konferadalizmi”, zei ze wilden uit te voeren, zei dat de Koerdische taal moet worden gebruikt nu in elk gebied. “Deze alliantie, kan echter tot succes te bereiken in deze strijd,” zei Turk, Doğubayazıt’ın Xanê’nin Ehmedê is een historisch land van de stad, zei hij.

  slaat nergens op…

  laat ook maar, ik zal mijn verdere adem besparen. we gaan elkaar toch niet begrijpen

 15. ikkeniethoor

  smurf
  22/01/2011 – 17:53

  Iets accepteren is moeilijk, ik weet, kom op je kunt het.

  • smurf

   Ha. Hypocriet.
   Natuurlijk weet jij het.

   Mijn punt is: Azady heeft zes jaar lang op deze manier nieuws verzorgt. En ik ga het missen.

   Dat jij nú hier ineens een punt van maakt, toevallig? nu er een naam onder staat van iemand met wie je continue meningsverschillen hebt, zegt iets over jou. Hypocriet. Ineens. Na al die tijd.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes