Onderzoek: Duizenden polygame huwelijken in Turkije

Foto: Hostednews

ANKARA – Zo’n 187 duizend vrouwen in Turkije zitten in een polygame huwelijk, ondanks de illegaliteit van polygamie in Turkije. Dit heeft een recent onderzoek uitgewezen, dat over heel Turkije was gehouden.

De praktijk van polygamie werd gevonden in zowel de armere Koerdische gebieden als in het moderne West-Turkije. De studie werd uitgevoerd door de Hacettepe Universiteit in Ankara. Het rapport is afgelopen week gepresenteerd aan een parlementaire commissie die gaat over gelijke kansen.

De meerderheid van de mannen in polygame huwelijken hadden een tweede vrouw genomen nadat hun vrouw geen kind heeft kunnen baren, of nog specifieker, geen zoon.

Meer dan zeven miljoen vrouwen in het 73 miljoen inwoners tellende seculiere land, overwegend moslim, hadden gearrangeerde huwelijken. Bijna 5.5 miljoen vrouwen zijn getrouwd voor de legale leeftijd van 18 jaar. Turkije heeft steeds meer stappen genomen op het gebied van vrouwenemancipatie. Volgens feministen organisaties is er echter nog een lange weg te gaan om discriminatie tegen te gaan.

Bron: Azady.nl, AFP

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16434

Geplaatst door op 21 Jan 2011. Gearchiveerd onder Maatschappij, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

1 reactie voor “Onderzoek: Duizenden polygame huwelijken in Turkije”

  1. PlanetRose

    Ze kunnen toch ook adopteren…..

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes