BUZA beantwoordt Kamervragen van Van Bommel

Foto: Voo.nl

DEN HAAG – Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken antwoordt op de Kamervragen van SP-lid Harry van Bommel over het massaproces tegen Koerdische politici en activisten in Amed (Diyarbakir).

Minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, heeft vandaag de op 12 januari 2010 schriftelijk ingediende Kamervragen van Harry van Bommel, Tweede Kamer lid van de Socialistische Partij (SP), beantwoord.

In zijn antwoord laat hij weten dat hij op de hoogte is van het massaproces in Amed, waarbij 152 Koerdische politici en activisten terecht staan. Hij zegt dat het proces ook vanuit Nederland gevolgd wordt en dat er vanuit de EU, in samenspraak met de politieke Kopenhagen-criteria er op wordt toegezien dat het proces onafhankelijk en eerlijk verloopt.

Volgens minister Rosenthal zal de Nederlandse regering Turkije er op aanspreken zodra de rechten van de verdachten geschonden worden. “Eerst zal het verloop van deze rechtszaak moeten worden afgewacht. Het Kabinet wil immers niet op de stoel van de rechter zitten”, meent hij echter.

“Turkije kan, tot slot, alleen lid van de EU worden als het aan alle toetredingsvoorwaarden, waaronder de Kopenhagen-criteria, voldoet.”, voegt hij er tot slot aan toe.

Het volledige antwoord van de minister kan hier teruggevonden worden.

Bron: Azady.nl, BUZA, SP

Eerder in het nieuws

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=16450

Geplaatst door op 21 Jan 2011. Gearchiveerd onder Nederland, Nieuws. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Reacties plaatsen niet toegestaan

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes