Een minuutje met Omid Panah, danser

Omid Panah, geboren in Piranshar (Xane) in 1988, is een getalenteerde danser en wordt ook wel Omid Jackson genoemd. Hij heeft deze naam te danken aan zijn dansstijl geïnspireerd door Michael Jackson en is dan ook niet voor niets meerdere malen uitgenodigd voor Michael Jackson fanparty´s. Ook heeft hij in 2008 een officiële Award gekregen in Keulen voor de Michael Jackson Dance Style als beste solo danser.

Je bent eigenlijk sinds je in Nederland bent , wat overigens nog niet zo lang is, pas begonnen met dansen, hoe is dat zo gekomen? Wat was het punt dat je dacht ik ga dansen en dan ook nog eens als Michael Jackson?
Ik woon pas sinds 2005 in Nederland, toen ben ik eigenlijk ook begonnen met dansen. De interesse was er al wel veel eerder, in 1991 was ik namelijk al fan van Michael Jackson. Ik wou sinds toen al heel graag net als hem kunnen dansen, dat leek me heel gaaf. De kans en mogelijkheden hiervoor waren er alleen haast niet in Koerdistan, dit vooral omdat er niemand was met wie ik die interesse kon delen en ik het ook maar links liet liggen. Toen ik naar Nederland kwam veranderde dit. Ik leerde dansers, DJ’s en andere Michael fans kennen, wat mij stimuleerde om ook te gaan dansen. Uiteindelijk ben ik in 2007 begonnen met dansen en het mezelf aanleren van zowel Michael moves als het bedenken van eigen moves. En zo is dat steeds verder gegaan.

Is dansen enkel een hobby of betekent het meer voor jou?
Dansen betekent heel veel voor mij. Het is mijn grootste hobby, daarom geef ik samen met een aantal vrienden één keer per week gratis dansles in Zwolle. Dit doen wij in de gymzaal van een school. Er komen jongeren van verschillende leeftijden en afkomst. Als hobby vind ik het zeker heel leuk om te doen maar ik zou hier bijvoorbeeld niet mijn beroep van willen maken.

Je gaat deelnemen aan de nieuw komende programma Move Like Michael Jackson, hoe schat je je kansen in en verwacht je veel concurrentie?
Binnenkort komt er een nieuw programma ‘Move like Michael Jackson’ op SBS 6, wat ook in België wordt uitgezonden. Er hebben tot nu toe 2500 dansers uit Nederland en België zich aangemeld hiervoor. Ik verwacht dus veel concurrentie en ik schat zo in dat ook het niveau heel hoog zal zijn. Het feit dat Jermain Jackson en Michael’s eigen choreograaf in de jury zitten vind ik echt top. Ik hoop minstens twee rondes door te komen en het liefst nog verder natuurlijk. Ik ga zeker mijn best doen!

Is er iets wat je nog heel graag zou willen doen?
Er zijn heel veel Koerden met talenten waaronder dansen, maar ze maken geen gebruik van hun talent of durven dit niet te laten zien. Ik zou graag willen dat ze dat wel doen. Oorzaak hiervan is ook dat deze mensen niet worden gesteund en gemotiveerd. Er wordt op de Koerdische zenders bijvoorbeeld heel veel aandacht besteed aan zangers en zangeressen, ik wou dat er ook meer aandacht besteed werd aan dansers, rappers en DJ’s. Zodat ook zij meer kansen krijgen en verder gemotiveerd worden. Ik hoop dat ik voor deze mensen als een voorbeeld kan dienen.

Je zit ook in een dansgroep Azady, wil je hier wat meer over vertellen?
Klopt, ik dans solo maar daarnaast zit ik ook in een dansgroep genaamd ‘The Azady Combinatie’ bestaande uit acht Koerdische jongens uit alle vier delen van Koerdistan, wat leidt tot een hele mooie combinatie. We hebben de naam Azady gekozen omdat het ‘vrijheid’ betekent, bij het dansen krijgen wij een gevoel van vrijheid en daarom hebben wij hiervoor gekozen. Ik nodig alle dansers die interesse hebben uit om met ons mee te dansen, iedereen is altijd welkom!

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=723

Geplaatst door op 28 Dec 2009. Gearchiveerd onder Lifestyle & Entertainment. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes