Een minuutje met Bafl Sarhang, Artiest

Bafl Sarhang is een jong muzikaal talent, die met verschillende beroemde Koerdische artiesten optreedt als muzikant. Bafl is geboren te Hawler (Zuid-Koerdistan) en woont sinds 1993 in Nederland. Met muziek als grootste hobby is hij daarnaast ook gediplomeerd in Multimedia Graphic Design en studeert momenteel Media Management en Vormgeven in Den Haag. Onze verslaggeefster vraagt het jonge talent, die van zijn hobby zijn werk maakt, het hemd van het lijf.


Bafl Sarhang


Hoe ben je in de muziekwereld terecht gekomen?

Ik kan me niets anders herinneren dan dat ik met muziek bezig ben geweest. Sinds mijn vierde speel ik al piano en heb ik echt heel erg vaak opgetreden. Ja, dan kom je ook haast vanzelf in die wereld terecht. Bovendien vroegen artiesten mij ook vaak om te komen optreden. Daarbij hebben mijn ouders mij heel erg gesteund en gemotiveerd.

Kun je ons vertellen wat je precies doet en hoe een dag voor jou eruit ziet?
Ik ben bijna alleen ‘s nachts thuis. Zo druk heb ik het. Ik ben in juni afgestudeerd in grafisch vormgeven en ik studeer nu deeltijds aan de Kunstacademie. Overdag werk ik vaak in mijn studio YadMedia, die ik samen met de Koerdische zanger Ozie-N heb opgericht. Deze studio is de eerste professionele Koerdische studio in Nederland. We maken daar veel muziek, videoclips en heel veel design. Dit doen we voor iedereen, dus niet alleen voor Koerden. Daarnaast treed ik bijna elk weekend op in Nederland of in het buitenland. En bovenop mijn studie verwachten ze van me dat ik nog tijd maak voor huiswerk (lacht).


Wat vind je het leukst aan jou levensstijl en wat minder?

Het leukst is wel misschien dat wat ik doe eigenlijk een uit de hand gelopen hobby is. Daarnaast is het geweldig om te zien hoe je honderden of soms duizenden mensen aan het dansen kan krijgen met je muziek. Het geeft je zo een kick, daar kan geen Redbull tegen op! Maar wat het minder maakt (en dat is helaas een grote ergernis bij alle Koerdische artiesten) is het feit dat ons publiek (red. de Koerden) niet echt naar het muziek luistert. Ze hebben er geen bezwaar tegen om van 6 uur tot 2 uur ‘s nachts te dansen, maar als het aankomt op luisteren naar een goed stuk muziek of een mooi liedje, dan wordt het moeilijk.

Je zingt vooral op feesten. Ga je nog een stap verder, of blijft het hierbij?
Deze vraag krijg ik vaak te horen. Nou ik zal jullie iets grappigs vertellen. Alle muzikanten die ooit voor de beroemde Koerdische zanger Ardalan hebben gespeeld (Red. Zakaria, Blend, Hassan Gafour, Serkewt etc.) zijn uiteindelijk bekende zangers geworden. Misschien ligt dat ook op mijn pad. Je weet maar nooit. Ik ben met grote projecten bezig. Ik verklap verder niks, maar jullie horen meer van mij. Binnenkort zullen jullie dat wel op de Koerdische zenders en websites zien.

Wat zijn je plannen voor in de toekomst?
Ik was begin 2009 bezig met het plannen van een mooi evenement hier in Nederland samen met Ardalan. Door zijn dood, heeft het helaas niet zo mogen zijn. Ik heb wel samen met mijn studio een herdenking voor hem mogen organiseren te Rotterdam in medewerking met alle Koerdische artiesten in Nederland. Mijn studio YadMedia is de toekomst. Behalve liedjes maken en opnemen voor jongeren zijn we met veel leuke projecten bezig, onder andere televisie shows en culturele programma’s. We zijn in gesprek met verschillende stations. Verder staat er veel op de agenda. Misschien minder optreden en wat meer tijd voor mezelf en andere dingen maken. Bij deze wens ik jullie verder veel succes en ik zou zeggen ga zo door Azady! Misschien zitten we een volgende keer wel samen in een tv interview. Ik wens verder iedereen een muzikaal 2010!


Iedere twee weken gaat een verslaggeefster van ons op zoek naar een bijzonder verhaal van een Koerd die in de Benelux woont. Wil jij ook in de spotlights staan en gast zijn bij ‘Een minuutje met’? Stuur dan nu een mailtje naar azadyweb@gmail.com t.a.v. ‘Een minuutje met’.

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=730

Geplaatst door op 2 Feb 2010. Gearchiveerd onder Lifestyle & Entertainment. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes