Een minuutje met Chira Doski, schoonheidsspecialiste

De 22-jarige Chira Doski droomde altijd al van een eigen beautysalon. Deze droom heeft ze drie jaar geleden met eigen kracht waar kunnen maken. Chira is geboren in Duhok, Zuid-Koerdistan, en woont sinds 1992 samen met haar familie in Nederland. Momenteel woont ze in Amsterdam, waar ze na het behalen van haar kappersopleiding in Zaandam en de opleiding Schoonheidsspecialiste op Academie Louma, haar eigen beautysalon gevestigd heeft.

Foto: Chira Doski

Kun je ons vertellen wat je precies doet en hoe een werkdag er voor jou uit ziet?
Ik heb in 2007 mijn opleiding afgerond en wou gelijk al beginnen aan mijn toekomst. Mijn ouders waren ondertussen al op zoek naar een goede locatie waar ik mijn droom waar kon maken, namelijk een eigen beautysalon. Ik werk fulltime van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 19:00. Ik word dan ook geassisteerd door mijn zusje Mimi en verder hebben we een nagelstyliste en schoonheidsspecialisten die me in de zaak helpen. Wij hebben ook een zonnebank in de salon. Het is best pittig, want het is niet alleen maar mensen behandelen op deze gebieden, maar ik moet ook allerlei dingen bijhouden, zoals op tijd bestellingen doen voor de voorraad, de administratie, schoonmaak etc. Naast mijn ouders en zusje helpt mijn man mij ook enorm!

Wat maakt jou beautysalon zo bijzonder?
Voor mij is mijn salon zo bijzonder omdat ik het van niks tot hoe de stand van zaken nu zijn helemaal zelf heb opgebouwd en het een succesvolle en doorlopende zaak heb zien worden. Wij zijn ook de enige Koerdische salon in Amsterdam-Noord waardoor we bijna alle Koerdische mensen in deze omgeving in de zaak als klant hebben.

Kan je ons meer vertellen over je Koerdische klanten?
Mensen die langs lopen of in je salon komen weten op eerst gezicht natuurlijk niet wat voor salon het is en wat mijn afkomst bijvoorbeeld is. Daarom hebben wij expres in het Koerdisch op de ramen geschreven waar we vandaan komen. Mede hierdoor is 80 procent van onze klanten Koerdisch. Regelmatig komen ze door die tekst even binnen om te vragen waar wij vandaan komen. Verder is de sfeer binnen de salon altijd heel goed en er worden gezellige gesprekjes gevoerd door de klanten.

Je plaatst ook advertenties in het Koerdisch, waarom?
Dat klopt, ik heb een advertentie in het Koerdisch. Ik wil hiermee meer Koerdische klanten krijgen. Omdat ik zelf Koerd ben wil ik ook het liefst Koerdische klanten in mijn zaak. Dat is overigens goed gelukt, ik heb veel Koerdische klanten uit alle delen van Koerdistan en de sfeer is heel goed in de salon.

Heb je nog nieuwe plannen voor je beautysalon voor in de toekomst?
Ik heb zeker nog plannen in mijn hoofd die ik nog wil uitvoeren. Ik ben nog jong en heb daar hopelijk nog de volle mogelijkheid tot. Ik denk dan aan uitbreiding en eventueel nog andere filialen erbij elders in Nederland. Wie weet misschien ook filialen in Koerdistan in de toekomst. Wat ik ook heel graag wil is meer Koerdische collega’s.

Iedere twee weken gaat een verslaggeefster van ons op zoek naar een bijzonder verhaal van een Koerd die in de Benelux woont. Wil jij ook in de spotlights staan en gast zijn bij ‘Een minuutje met’? Stuur dan nu een mailtje naar info@azady.nl t.a.v. ‘Een minuutje met’.

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=746

Geplaatst door op 3 Apr 2010. Gearchiveerd onder Lifestyle & Entertainment. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes