Azady is jarig!

Precies vijf jaar geleden publiceerde Azady.nl haar eerste nieuwsbericht. De geboorte van de eerste Koerdisch-Nederlandse opinie- en nieuwswebsite was geen makkelijke bevalling. Aan het begin was ons mooie kindje alles behalve welkom. Helemaal onlogisch was dat niet. We waren immers ontstaan uit ontevredenheid. Ontevreden over het ontbreken van een onafhankelijk Nederlandstalige medium dat over de Koerden en Koerdistan ging. Die niet terugdeinst om een kritische houding aan te nemen.

Men moet niet vergeten dat een medium als Azady, dat vandaag haar zesde jaar ingaat, alleen overleefd heeft door zij die zo met volle overgave schrijven voor Azady.nl. Waardering verdienen zij die bijdragen aan Azady.nl. Immers, onze schrijvers dragen niet alleen een vrije pen met zich mee, maar ze zijn mensen met een missie. Een missie dat geen geld of naam als beloning ziet, maar slechts het behouden van onze onafhankelijkheid en het informeren van onze lezers die ons zo dierbaar zijn. Dierbaar, niet omdat wij ooit iets van onze lezers terugverwachten. Integendeel, wij zijn van mening dat het onze plicht is om de vrije geest van onze lezers te stimuleren.

Het vieren van ons bestaan kunnen we moeilijk zonder passie beschrijven. Een werk dat vrijwillig wordt gedaan, vaak ten koste van familie en studie gaat en veel risico’s met zich mee brengt, verdient het om met enige lof over te schrijven.

Onlangs hebben we onze 10.000ste nieuwsbericht gepubliceerd! Daarmee vieren we onze verjaardag. Met 760 achtergrondartikelen en columns, hebben we geen andere keus dan beter te worden. Maar dat is niet genoeg, zoals onlangs één van onze redacteuren riep in een vergadering. Daarom komen we op zeer korte termijn met een speciaal cadeau ter ere van ons vijfjarige bestaan. Wat het mag zijn, mag u over speculeren! Ondertussen werken we er rustig aan en binnenkort is het van u…

Namens al onze redacteuren en medewerkers,

Zjir Rashaan

Hoofdredacteur

Zjir Rashaan
Lees meer van Zjir Rashaan
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=761

Geplaatst door op 18 Jun 2010. Gearchiveerd onder Redactioneel Commentaar. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes