DTP bestookt met gifbrieven

04/09/2008 ISTANBOEL – De Democratische Gemeenschapspartij (DTP) heeft aangekondigd dat twee van hun kantoren in Istanbul werden bestookt met gifbrieven. Drie Koerdische leden van de DTP moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis door vergiftiging.

Afbeelding: Demonstranten voor het DTP-kantoor in Istanbul

Na medisch onderzoek konden de dokters niet vaststellen welk gif ze hebben gekregen. De brieven worden onderzocht door de Turkse politie. De slachtoffers Ahmet Ece, Zeytin Işık en Günay Diri zijn in goede gezondheid.

De brief stond vol met beledigingen, dreigementen en was moeilijk om te lezen en bevatte een onbereikbaar telefoonnummer. Een gifbrief in een ander kantoor van de DTP was vermomd als een brief van de Mensenrechtenassociatie (IHD). Deze werd niet geopend.

De IHD in Istanbul heeft de aanval vandaag veroordeeld en heeft de autoriteiten opgeroepen om het incident snel op te lossen. De IHD had in juni 2006 te maken met eenzelfde aanval. Hierbij belandden ook drie mensen in het ziekenhuis.

Bron: Bianet

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=7790

Geplaatst door op 4 Sep 2008. Gearchiveerd onder Koerdistan. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes