Gelukkig nieuwjaar, namens de hele redactie

31/12/2009 UTRECHT – De redactie van Azady.nl wil haar lezers een nieuwjaarswens doen. Voor één dag nemen al onze medewerkers vrij, waarna de batterijen opgeladen zijn en we meer dan alleen de huidige inhoud zullen aanbieden. We nodigen u uit kort terug te blikken op het jaar 2009, en een toost uit te brengen voor het nieuwe jaar.

Terugblik

Het was het jaar dat TRT 6, de Koerdischtalige Turkse staatszender, de lucht in ging en veel goede hoop met zich meebracht, welke vervolgens helaas ook algauw weer zakte. Het jaar dat Iran in opstand kwam tegen haar regime, na een – volgens velen – oneerlijk verlopen verkiezingsperiode. Het jaar dat de DTP werd gesloten. Het jaar van vele onrechtvaardige en controversiële executies met politieke motieven in Oost-Koerdistan. Het jaar dat de journalistieke vrijheid in heel Koerdistan nog steeds op zich heeft laat wachten, zelfs in het bevrijdde zuiden. Want ook daar zijn Koerdische journalisten de mond gesnoerd en hebben nieuwsagentschappen als Hawlati en Awene boetes moeten betalen voor het uitbrengen van hun stukje journalistiek. Het jaar van Ehsan Fattahiyan, Sorani Mame Hame, en alle andere dapperen die in hun strijd voor de vrijheid, anno 2009, zijn gesneuveld.

Op Azady.nl heeft u dit jaar kunnen rouwen of genieten bij 1144 nieuwsberichten & reportages, 34 columns en 68 achtergrondartikelen. 2009 was het jaar waarin we op Korek TV kwamen en ons werk in beeld werd gebracht, maar nog belangrijker: onze doelen en onze stem, en hiermee ook die van onze lezer.

Bedankt!

Graag willen we nog de volgende mensen bedanken voor hun bijdrage. Dashni Murad (presentatrice/zangeres), Chopy Fatah (zangeres) en Philip Ivanov (acteur/regisseur), die op chronologische volgorde het afgelopen jaar ter promotie als het gezicht van Azady.nl hebben gefungeerd. Alle schrijvers die ooit geschreven hebben en al dan niet deel hebben uitgemaakt van onze redactie. Alle lezers die zo nu en dan o zo gepassioneerd reageren op berichten of artikelen. Alle lezers die soms of zelfs nooit reageren, maar wel degelijk een mening over de onderwerpen erop na houden. Kortom: iedereen die deel uitmaakt van de bloei en succes van de website. Ik hef het glas op u.

Vooruitblik

Voor Azady.nl zelf was 2009 het jaar van professioneel te werk gaan. Tweeduizend tien zal een jaar van uitbreiding worden. Azady.nl zal een nieuw jasje aantrekken en de lezer nog meer variatie aanbieden, zonder een complete make-over te ondergaan. Nieuw en verbeterd, maar toch herkenbaar.
Wat 2010 in petto heeft voor de Koerdische kwestie? Wij zijn geen waarzeggers of weersvoorspellers, dus we kunnen daar helaas weinig over zeggen. Wat we u wel kunnen garanderen is dat we in het jaar 2010 iedere ontwikkeling weer op de voet zullen volgen voor u. Omdat het recht van krijgen van betrouwbare berichtgeving van een onafhankelijke medium het recht is van onze lezers. Want, als het om onze lezers gaat, doen wij geen concessies.

Gelukkig nieuw jaar, vrede en vooral veel vrijheid voor iedereen, overal! Proost!

Namens heel de redactie van Azady.nl,

Shanaz Barzandji
Hoofdredacteur Azady.nl

Nieuws
Lees meer van Nieuws
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=9446

Geplaatst door op 31 Dec 2009. Gearchiveerd onder Reportage. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes