Den Haag: Herdenking Serdesht Osman

12/05/2010 DEN HAAG – Woensdagmiddag, 12 mei, kwamen Koerden bijeen om stil te staan bij de dood van de onlangs vermoorde journalist Serdesht Osman. Tevens om de Iraakse en Koerdische regering op te roepen de moord tot op de bodem uit te zoeken en de daders te berechten.

Door Mand Khidir & Dashne Abdullah
Foto’s: Azady.nl

Op het pleintje tegenover de Iraakse Ambassade was een gedenktafel opgezet, waarop een portret van Serdesht, kaarsen en rozen lagen. Ook legden mensen, die hun medeleven wilden betuigen, er rozen neer.

De samenkomst in Den Haag werd georganiseerd door de Comité van Sardasht Osman voor Vrijheid. Het programma begon om twee uur met een inleiding van Dana Halabjayi, een van de organisatoren. Ongeveer vijftig personen waren aanwezig bij deze samenkomst. De mensen hielden foto’s van Serdesht met de tekst “Serdesht was abducted and killed in Kurdistan on 06.05.2010“. Ook hingen er spandoeken en posters met teksten als “Moord op journalisten is moord op de democratie”.

Na enkele voordrachten, met ook stukken uit het werk van Serdesht Osman, presenteerde de organisatie een brief aan de Iraakse ambassade. Zij werden uitgenodigd binnen te komen, maar konden niet te woord worden gestaan door de ambassadeur van Irak, Siamand Banaa.

Videoreportage herdenking Serdesht Osman

Gedenktafel voor Serdesht Osman

Dana Halabjayi overhandigt brief aan de Iraakse Ambassade

Bron: Azady.nl

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=9904

Geplaatst door op 12 May 2010. Gearchiveerd onder Reportage. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes