'Slemani boos op machthebbers Hawler'

13/05/2010 SLEMANI – De week van “Bêdang Nabîn”, oftewel “Wij zijn niet stil te krijgen”, die naar aanleiding van de moord op de schrijver/student Sardasht Osman is ingeluid, is in de Slemani in Zuid-Koerdistan gisteren grootschalig begonnen. Duizenden vrouwen en mannen hebben aan de demonstratie meegedaan.

Door Diari Faraj, vanuit Slemani
Foto: Bataille Socialiste

Tijdens de demonstratie hebben de demonstranten verschillende leuzen als ‘Azadî'(vrijheid) en ‘Bêdang Nabîn’ geroepen. Anderen pleitten voor het aftreden van de minster van de Binnenlandse Zaken van de KRG. Ook werd de parlementsvoorzitter dr. Kamal Kerkuki niet gespaard. Bij ‘Bardarki Sara’ in hartje Slemani kwamen verschillende sprekers aan het woord. Vertegenwoordigers van de studenten en de onafhankelijke media spraken de menigte toe. In de toespraken werden de machthebbers van de hoofdstad Hawler, waar Sardasht Osman ontvoerd en later vermoord werd, in het openbaar veroordeeld.

Sardasht Osmans portretten waren overal duidelijk zichtbaar. Zijn laatste artikelen werden voorgelezen. De demonstratie verliep zonder incidenten. Naast het neerleggen van het werk door de advocaten voor een periode van een week, zal een hongerstaking tegenover het kantoor van parlementsvertegenwoordiging in Slemani beginnen. Ook in andere steden van Zuid-Koerdistan wordt volop gedemonstreerd. De verwachting is dat de acties voortgezet worden.

Bron: Azady.nl

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=9909

Geplaatst door op 13 May 2010. Gearchiveerd onder Reportage. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes