Vanavond op Azady: "Ik laat me leiden door overtuiging, niet door nationalisme"

02/06/2010 ROOSENDAAL – Op 13 juni 2010 zijn de federale verkiezingen in België. Inan Asliyuce (30), Bilzenaar met Koerdische roots, zal zich namens de Vlaamse partij Groen! verkiesbaar stellen. Vandaag publiceert Azady.nl een interview met deze politicus.

Door een van onze redacteuren
Foto: Azady.nl

De gedreven politicus is geboren in de Belgische stad Bilzen en behaalde aan de Vrije Universiteit Brussel een licentiaatsdiploma politieke wetenschappen. Op jonge leeftijd raakte hij in aanraking met politiek. Hij staat tegenwoordig in Limburg op de derde plaats van de Kamerlijst.

De politiek zag hij als uitweg om iets te doen aan de problemen die hij dagelijks tegenkwam in de maatschappij. “Ik ben niet de politiek ingegaan om de stem van mijn onderdrukte volk te vertegenwoordigen. Als het erop aankomt laat ik mijn menig horen over de Koerdische zaak. Maar er zijn ook genoeg andere problemen die moeten worden opgelost. Ik ben geen nationalist, ik heb liever een democratische Turk als vriend dan een fascistische Koerd,” aldus Asliyuce.

Azady.nl zal vandaag een exclusief interview publiceren met Inan Asliyuce en Ali Selvi, een goede vriend en Groen! partijgenoot van Asliyuce. In het interview zal onder andere de inval van de Belgische politie op Roj TV te sprake komen, de PKK en waarom de kiezer voor Groen! en Inan Asliyuce zou moeten stemmen.

Bron: Azady.nl

Lees meer van
Be Sociable, Share!

Korte URL: http://azady.nl/?p=9972

Geplaatst door op 2 Jun 2010. Gearchiveerd onder Reportage. Je kan reageren of trackbacken RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

You must be logged in to post a comment Log in

Advertentie

Inloggen | Designed by Gabfire themes